Pentru el: ce lenjerie de corp să alegi pentru a-ți îmbunătăți fertilitatea

Statisticele arată că infertilitatea în cuplu este o problemă tot mai frecvent întâlnită. La nivel global, aceasta afectează aproximativ 8-12% dintre familii. Aproape jumătate dintre cauze sunt puse pe seama bărbaților.

Fertilitatea masculină este influențată atât de factori ereditari, cât și de cei neereditari. Din a doua categorie de factori fac parte fumatul, alcoolismul, dar și maladiile sexual transmisibile.

Un studiu recent, efectuat de Dr. Lidia Mínguez-Alarcón, cercetător științific la Școala de Sănătate Publică T.H Chan din Harvard, demonstrează că și tipul de lenjerie intimă al bărbaților are un impact semnificativ asupra fertilității.

Dr. Mínguez-Alarcón și colegii săi au examinat 656 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 56 de ani, fără vasectomie (sterilizare masculină), care s-au adresat pentru tratament al infertilității la Spitalul Massachusetts din Boston.

De la toți bărbații selectați au fost preluate probe de spermă și de sânge. În plus, aceștea au completat un chestionar despre tipul de lenjerie intimă pe care obișnuiesc să o poarte.

Chestionarul a inclus tipuri de lenjerie, precum boxeri, chiloți scurți, bikini și alte tipuri de lenjerie strânsă pe corp.

În urma studiului efectuat, cercetătorii au concluzionat:

1. Purtarea boxerilor poate îmbunătăți calitatea lichidului germinativ.

Cele 50% de bărbați, care au afirmat că poartă de obicei boxeri, au avut o concentrație a spermatozoizilor cu 25% mai mare în lichidul germinativ, decât cei care au afirmat că, de obicei, poartă chiloți scurți sau bikini. Pe lângă acesta, spermatozoizii acestora erau cu 33% mai mobili și mai viabili.

2. Purtarea boxerilor are o influență și asupra profilului hormonal.

Bărbații care obișnuiesc să poarte boxeri au avut în sânge cu 14% mai puțin hormon foliculostimulant (FSH). Acest hormon este responsabil de producerea spermatozoizilor. Nivelul mărit al acestuia în sângele bărbaților, ce obișnuiesc să poarte chiloți scurți sau bikini, indică la o activitate de compensare pentru daunele aduse de lenjeria prea strâmtă.

3. Extremele sunt boxerii și lenjeria de tip bikini.

Dacă prima variantă este ideală pentru fertilitatea masculină, cea de a doua este varianta cea mai proastă. Acest fapt este confirmat de diferențele statistice mari în calitatea lichidului germinativ dintre cele două categorii de bărbați.

Deși studiul s-a axat pe bărbații care erau în căutarea ajutorului pentru tratamentul infertilității și rezultatele nu pot fi extinse asupra tuturor bărbaților, autorii afirmă că această alegere poate influența sănătatea testiculară.

Fii atent la alegerea ta!

Maria-Victoria Racu

 

 

Sursa foto: 
www.medicalnewstoday.com
La Inceput