Sarcina la adolescente și decizia de a o întrerupe prin avort

Într-un articol anterior menționam despre faptul că sarcina la adolescente se referă la sarcina care survine la tinerele de până la 19 ani. Dacă ați avut o relație sexuală neprotejată și ați confirmat graviditatea printr-un test sau examen ecografic, trebuie să știți, prioritar, este să discuți cu un adult în care aveți încredere despre situația în care vă aflați. Dacă nu aveți curajul să discutați cu părinții, este bine să apelați la cineva în care aveți încredere, inclusiv la centrele prietenoase tinerilor, unde vă va fi asigurat anonimatul.

O adolescentă însărcinată are mai multe soluții. Una dintre ele este avortul. Dacă ați optat pentru această decizie, trebuie să țineți cont de unele lucruri, pentru a diminua riscurile legate de avort:

  • Cu cât termenul este mai mic, cu atât riscurile sunt mai mici
  • Avortul sigur are mai puține consecințe negative decât cel făcut în condiții nesigure și ilegal
  • Avortul sigur înseamnă întreruperea sarcinii prin metoda vacuum aspirației și metoda medicamentoasă care trebuie realizată întotdeauna de către un specialist și într-o instituție medicală
  • Avorturile care nu corespund acestor criterii sunt nesigure, adică au un risc mai mare pentru viață și sănătate. Avorturile efectuate de persoane care nu au pregătirea specială cu metode care nu sunt prevăzute în protocoalele medicale și în afara instituțiilor medicale, sunt calificate drept criminale și sunt interzise de lege, pentru că pot provoca probleme grave de sănătate și chiar decesul femeii.

Dacă sunteți minoră, pentru efectuarea avortului este nevoie de acceptul părinților. Când acesta nu este posibil, decizia este luată în comun cu o comisie specială. În cazul în care valorile morale și religioase nu vă permit să recurgeți la avort, este foarte important să înțelegeți că nimeni nu vă poate impune să luați vreo decizie. Dacă veți păstra sau nu copilul depinde de dumneavoastră.

Dacă sarcina a fost diagnosticată mai târziu și nu poate fi întreruptă, dar nu aveți posibilitatea să creșteți copilul, atunci puteți lua în calcul nașterea și ulterior darea copilului spre adopție altor părinți care vor avea posibilitatea să-l crească. Este o soluție mai umană, decât să-l nașteți și să fugiți din maternitate sau și mai grav să-l nașteți în afara unui spital și să-l lăsați să moară.

 

 

 

 

 

Cuvinte cheie: 
Sursa foto: 
Shutterstock.com
La Inceput