Tendințe noi în sexologie. Ce este meditația orgasmică și cum se practică

Meditația orgasmică este actuală în zilele noastre. Practica realizată prin această metodă pare să arunce peste epoca noastră plină de pasiune, atât pacea interioară, cât și sexualitatea conștientă. Cu toate acestea, termenul intrigă... Doi antrenori cu experiență, Margot Fried Filliozat din New York și Emmanuelle Duchesne din Paris, au dezvăluit acest lucru neașteptat.

Sinteză:

1. Meditația orgasmică, practică inovatoare

2. O stimularea a clitorisului

3. Meditația orgasmică în practică

4. Beneficiile meditației orgasmice

5.Contraindicații

6. Meditația orgasmică: cum se efectuează?

„Vrei tu, Omer, (Meditație orgasmică) să mergi cu mine?” În acest mod începe meditația orgasmică, o practică care vine direct din Statele Unite ale Americii, mai exact din San Francisco.  Nicole Daedone, fondatoarea acestei meditații, a început să dezvolte această direcție începând cu anii 2000. Principiile sale s-ar putea baza pe tradițiile orientale, unde energia sexuală este o cheie al extazului și o extindere a conștiinței, la fel ca în Tantra sau Tao.

Meditația orgasmică: o practică inovatoare 

La prima abordare, meditația orgasmică ar putea fi rezumată prin aspectul său inovator, în ceea ce constă, cu siguranță, succesul: „Aceasta implică, de fapt, stimularea clitorisului, într-un anumit timp, de către un bărbat sau femeie” rezumă Emmanuelle Duchesne, antrenor autorizat în meditația orgasmică în Franța. Cu toate acestea, obiectivul depășește toate ideile noastre convenite: „Este vorba despre o practică de conștientizare profundă, pentru a afla mai bine propriul corp, sentimentele și dorințele”, precizează Margot Fried Filliozat, antrenoare a „One Taste”, profesoară de organizare a meditației orgasmice la New York. Ea ar putea să se încadreze în categoria sexului lent. Vederea sa meditativă se explică prin faptul că ea permite spiritului să se elibereze, pentru ca în final să fie deplin.

O stimularea a clitorisului

„Clitorisul este una dintre zonele cele mai sensibile ale corpului. Stimularea sa, în urma acestei practici, provoacă activarea involuntară a orgasmului. Prezența unei alte persoane este principială. Nu te poți satisface de una singură, în așa manieră. Cealaltă persoană permite această eliberare a plăcerii” accentuează antrenoarea americană. Particularitatea acestei metode constă în împerechere. „ Persoana care stimulează este angajat, este un nivel de conexiune limbică care permite ambilor parteneri să simtă tot ce se întâmplă în interiorul corpului celuilalt” continuă Margot Fried Filliozat

Meditația orgasmică în practică

Sesiunea se desfășoară pe pământ, unde „cuibul” a fost pregătit. Anume: un covor, perne și un mic prosop, mănuși și un cronometru. Totul începe cu o solicitare, ca un ritual ce deschide practica. „Mă vei iubi, tu, Omer, pe mine?” întreabă unul din parteneri. Atunci când răspunsul este pozitiv, femeia  dezbracă doar partea de jos pentru a permite accesul la  organele sale genitale și se culcă. El se mută spre dreapta și avertizează femeia că va efectua o presiune pe coapse, apoi el vede organele femelei.

„Comunicarea este în centrul practicii”, a afirmat Emmanuelle Duchesne. Apoi, el își pune mănușile, ia lubrifiant, acesta este un material vâscos care permite stimularea clitorisului timp de 15 minute. Acolo se fac schimbări asupra ritmului, presiunii... O persoană previne sfârșitul iminent al efectuării acțiunilor, cu două minute înainte. La sfârșit se face un schimb de impresii privind sentimentele fiecărei persoane. Apoi ea se îmbracă.

Beneficiile meditației orgasmice

Impresiile femeilor sunt diverse. „ Este o modalitatea de a-ți afla organismul”, asigură Margot Fried Filliozat. „Ca femei, noi am fost educate să ne ascundem dorințele, ceea ce creează o tensiune dinamică. Această practică este eliberatoare”. Din punct de vedere fizic, unii observă o creștere reală de energie și dorință. În ceea ce privește beneficiile asupra sexualității? „În primul rând, îmbunătățește intimitatea relațională, primul succes pe care îl are practica” răspunde Margot Fried Filliozat.

Conectarea cu sentimentele partenerului dezvoltă un alt nivel de relație, mai sensibil. „Ambii parteneri au mai multă încredere în ei ” a observat Emmanuelle Duchesne.

Este o oportunitate  mai bună pentru bărbați să „ simtă”, în sfârșit, ceea ce se întâmplă cu femeile. „Aceasta le permite să depășească cultura unor obligații de a-și îmbunătăți performanțele, într-o manieră lentă”, a adăugat antrenoarea americană.

Contraindicații

„Cadrul stabilit pentru „One Taste”, care organizează practicile pretutindeni, oferă o securitate, care est esențială pentru practică” afirmă Margot Fried Filliozat. În Franța, antrenorii pot să vorbească cu potențialii participanți despre așteptări, motivații. „Aceasta mă ajută să clarific, dacă e nevoie, și să dirijez o persoană spre o altă practică ” spune Emmanuelle Duchesne. Cu siguranță că tonul a fost dat! Nu este niciun raport sexual, nu este un proiect, ci o practică meditativă. Ceea ce poate calma ardoarea oamenilor care au alte așteptări.

Meditația orgasmică: cum se efectuează?

Pentru Omer sunt disponibile mai multe posibilități. Cursurile introductive ne oferă acest acces. „În aceste ateliere se vorbește despre filosofia practicii, aceasta este o demonstrație actuală, care conferă timp de întrebări/răspunsuri fundamentale”, accentuează antrenoarea americană. Există, de asemenea, antrenori personali pentru a „perfecționa” practica, care pot fi implementate în singurătate sau cu partener. 

Sursa foto: 
doctissimo.fr
Sursa: 

doctissimo.fr

La Inceput