Ce este o sarcină anembrionară și ce reprezintă ovulul gol

Sarcina cu ou clar sau anembrionară apare atunci când un ovul fertilizat se implantează în uter, dar nu se dezvoltă într-un embrion. Este, de asemenea, menționată ca o sarcină anembrionară (fără embrioni) și este o cauză principală a eșecului sarcinii timpurii sau a avortului spontan. Adesea apare atât de devreme, încât nici măcar nu v-ați dat seama că ați fost gravidă.

Un ovul gol cauzează aproximativ unul din două erori de sarcină în primul trimestru. O pierdere de sarcină are loc atunci când aceasta se încheie pe cont propriu în primele 20 de săptămâni.

Când o femeie rămâne gravidă, oul fertilizat se atașează de peretele uterin. La aproximativ cinci-șase săptămâni, în el ar trebui să se dezvolte un embrion. În acest moment, sacul gestațional - unde se dezvoltă fătul - are o lățime de aproximativ 18 milimetri. Acesta se mărește și când ovulul este gol, însă nu se dezvoltă embrionul.

Ce cauzează o sarcină anembrionară?

Pierderea sarcinii cu un ovul gol este adesea cauzat de probleme cu cromozomii, structuri care poartă genele. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unui spermatozoid sau ou de slabă calitate. Mai poate apare din cauza diviziunii celulare anormale. Astfel, organismul femeii oprește sarcina, deoarece recunoaște această anomalie.

Este important să înțelegeți că nu ați făcut nimic intenționat pentru a provoca acest avort spontan și cu siguranță nu l-ați fi putut preveni. Majoritatea femeilor pot avea cel puțin o dată un ovul fără embrion.

Semne ale unui ovul gol

Însă chiar și cu un ovul gol ați putea avea semne de sarcină. De exemplu, este posibil să fi avut un test de sarcină pozitiv.

Apoi puteți avea semne de avort spontan, cum ar fi:

-Crampe abdominale

-Sângerări

Dacă aveți oricare dintre aceste semne sau simptome, este posibil să aveți un avort spontan. Nu toate sângerările din primul trimestru se încheie însă cu avort. Mergeți imediat la medic, dacă, totuși, aveți cel puțin unul din aceste semne.

Diagnosticarea unui ovul gol

Nu sunteți singurele care credeți că aveți o sarcină normală. Chiar și cu un ovul gol nivelul de gonadotropină corionică umană (hCG) poate crește. Placenta produce acest hormon după implantare, însă crește doar o perioadă scurtă de timp. Pentru a stabili starea ovulului și pentru a confirma dacă sacul gestațional are un ou gol este necesară o ecografie.

Ce se întâmplă după un avort spontan?

Dacă ați primit un diagnostic de sarcină anembrionară, discutați cu medicul dumneavoastră ce să faceți în continuare. Unele femei suportă o procedură chirurgicală – chiuretaj, care implică dilatarea cervixului și îndepărtarea conținutului uterului. Intervenția se mai face, dacă femeia vrea să-i fie examineze țesuturile pentru a vedea cauza avortului spontan.

Utilizarea unui medicament, cum ar fi misoprostol, în ambulatoriu, poate fi o altă opțiune pentru a scăpa de ovulul gol. Cu toate acestea, poate dura câteva zile până când organismul va expulza toate țesuturile. Cu acest medicament, este posibil ca femeia să aibă mai multe sângerări și efecte secundare. Cu ambele opțiuni, este posibil să aibă dureri sau crampe care pot fi tratate.

Alte femei preferă să renunțe la administrarea medicală sau la intervenții chirurgicale. Ele aleg să lase corpul să se descurce singur și să scape de ovul. Aceasta este, în principal, o decizie personală, dar trebuie discutată, totuși,  cu medicul.

Sursa foto: 
www.totuldespremame.ro
Sursa: 
La Inceput