Primul trimestru. Sarcina la 6 săptămâni

Cum crește copilul tău

Copilul tău este aproximativ de dimensiunea unei linte. În această săptămână inima lui a început să bată. Deși este mic, trăsăturile încep să prindă formă.

Copilul tău are un cap mare și pete întunecate acolo unde ochii și nările sunt în creștere. Urechile, brațele și picioarele arată ca niște muguri proeminenți. Degetele încep să se formeze chiar acum. Inima este deja împărțită în camerele dreapta și stânga și se zbate de aproximativ de 150 de ori pe minut – dublu decât la tine.

Oamenii nu vor vedea niciun semn de evoluții dramatice la tine. Dar te vei simți precum corpul se transformă întruna, ceea ce te va face să te simți obosită și să ai grețuri. Acest dezechilibru între ceea ce știi și simți și ce restul lumii percepe, poate fi greu de gestionat. Ai putea încerca chiar un sentiment de tristețe mai degrabă decât bucurie. E deosebit de greu să faci față situației, în special dacă nu ai spus nimănui că ești însărcinată.

Încearcă să acorzi prioritate odihnei, iar medicul de familie ar trebui să se asigure că starea ta nu se complică și că nu trece în depresie.

Este posibil să experimentezi primele nopți deranjante. De fapt, somnul poate fi perturbat chiar de la începutul sarcinii.

 

Cuvinte cheie: 
Sursa foto: 
osesek.pl
La Inceput