Primul trimestru. Sarcina la 8 săptămâni

Cum crește copilul tău

Aceasta este o perioadă extrem de importantă în dezvoltarea copilului, deoarece organele încep să se formeze. Copilul tău este în continuă mișcare și schimbare, chiar dacă nu ai simțit mare lucru timp de câteva săptămâni. Brațele au crescut, se formează încheieturile. Picioarele devin mai lungi.

Este încă aproape imposibil de spus dacă vei avea băiat sau o fată. Deși probabil ai luat puțin mai mult în greutate, unele părți ale corpului sunt cu siguranță în creștere, cum ar fi sânii – este momentul potrivit să alegi o pereche de sutieni concepuți special pentru graviditate.

Concomitent în corpul tău au loc și alte schimbări. Cantitatea de sânge care circulă este în continuă creștere. Până la sfârșitul sarcinii vei avea în plus un litru și jumătate de sânge, pentru a putea răspunde nevoilor copilului tău.

Corpul tău depune eforturi ca copilul să crească, dar solicitarea crescută în privința circulației sângelui te predispune la varice și hemoroizi. Află ce remedii naturale te pot ajuta.

Cum se schimbă viața ta

Dacă ai planuri pentru vacanță trebuie să le racordezi stării tale – să nu te suprasoliciți, să fii atentă la temperaturi, dar și la vaccinele care sunt necesare, în funcție de țara în care alegi să mergi.

Ce trebuie să știi

O dietă echilibrată și sănătoasă va oferi copilului tău toate substanțele nutritive de care are nevoie ca să crească. Vestea proastă este că s-ar putea să nu ai deloc pofte sau chiar să-ți provoace greață unele alimente. Nu te îngrijora - în curând grețurile ar trebui să treacă.

Atenție la alimentele pe care le consumi pentru a nu te confrunta cu constipația. Încercă să crești nivelul de calciu. Poți lua zilnic un supliment de vitamina D. Vitamina D ajută la reglementarea nivelului de calciu din organism.

 

Sursa foto: 
perfecte.ro
La Inceput