8 modalități ușoare de a renunța la materialele din plastic

Este posibil să reducem riscurile care ne pasc datorită utilizării pe scară largă a articolelor din plastic? Aceasta este o întrebare pe care și-o pun oamenii din întreaga lume. Dar unul dintre cei mai mari pași pe care îi putem face în această direcție este să reducem utilizarea articolelor din plastic de unică folosință.

Se estimează că aproximativ 13 milioane de tone de plastic ajung în oceane în fiecare an. Putem împiedica acest lucru dacă încetăm să mai utilizăm materiale plastice de unică folosință și acest lucru va face o diferență semnificativă. Dacă această tendință continuă, vom avea mai mult material plastic decât pește în ocean (în greutate). Aceste date sunt enunțate în articolul Huffington Post al lui Chad Nelson, intitulat „Un smog de plastic sufocă oceanele noastre". În articol Nelson subliniază că numai în Statele Unite 100 de miliarde de pungi de plastic sunt folosite în fiecare an.

Ce puteți face pentru a opri acest lucru? Ei bine, puteți începe prin a folosi obiecte reale și nu materiale din plastic. Acestea sunt obiecte reutilizabile, non-plastice și bio organice, cum ar fi cele din stofă, oțel, sticlă și ceramică. Aceste elemente sunt bune pentru mediul înconjurător.

Avem 8 sugestii pentru dumneavoastră care v-ar prinde bine în acest sens:

  1. Utilizați tacâmuri reutilizabile în locul celor din plastic.
  2. Încetați să folosiți paie din plastic atunci când beți.
  3. Când beți apă, aveți o sticlă reutilizabilă cu dumneavoastră sau beți din robinet în loc să cumpărați apă îmbuteliată.
  4. Evitați să utilizați pahare de cafea de tip „la pachet, cumpărați în schimb o cană reutilizabilă.
  5. Evitați să utilizați periuțe de dinți din plastic, utilizați în schimb- o periuță de dinți ecologică din bambus.
  6. Când mergeți la cumpărături, purtați o geantă de cumpărături reutilizabilă, nu acceptați pungi de cumpărături din plastic.
  7. În loc să utilizați recipientele de tip- la pachet, acoperiți vasele cu o farfurie sau puteți utiliza și reutiliza pungile Ziploc.
  8. Cumpărați hârtie igienică învelită în hârtie, nu cea ambalată în plastic.

Sursa foto: 
http://jurnalparanormal.ro
La Inceput