Cea mai bună pernă pentru sarcină: ghid pentru viitoarele mămici

Pe măsură ce sarcina avansează, veți observa că burtica va continua să se extindă. Noua dumneavoastră dimensiune va aduce cu ea un set de provocări, una fiind dormitul confortabil. O pernă de sarcină este în acest caz colacul salvator pentru a avea un somn super confortabil pe toată durata ei.

Este o investiție excelentă atât pentru tine, cât și pentru partenerul tău. Dacă nu poți dormi noaptea, atunci răsucitul de pe o parte pe alta îl va ține treaz și pe partenerul tău. De aceea, dânsul va fi încântat să ai o pernă de sarcină care să îți ofere un somn odihnitor.

Nu trebuie să te grăbești să cumpărați orice pernă de sarcină. Trebuie să găsești una potrivită pentru situația ta. Folosind acest ghid vei putea identifica cea mai bună pernă de sarcină și te vei bucura de odihnă.

Diferitele tipuri de perne pentru sarcină

Există o gamă largă de perne pentru sarcină pe care le puteți alege. Ele sunt de diferite dimensiuni, stiluri și forme. Să aruncăm o privire peste varietatea de perne de sarcină disponibile, precum și argumentele pro și contra pentru fiecare dintre ele.

Perna pentru sarcină, umplută cu pene

Perna de sarcină este în esență o pană. Se poziționează la spate sau sub burtă pentru a oferi sprijinul necesar toată noaptea.

Aceste perne sunt printre cele mai ieftine soluții disponibile. Multe mame le cumpără, deoarece sunt practice și după naștere.

Designul pernei  permite, de asemenea, folosirea ei în diferite poziții ale corpului:

Sub burtă - Piciorul oferă suport burții, ajutând la menținerea greutății spatelui și șoldurilor.

În spate - Dacă sunteți predispusă să vă răsuciți des, puteți pune perna la spate ca să dormiți confortabil.

Sub perna obișnuită - vă va ridică capul și astfel nu veți resimțiți arsurile la stomac și refluxul din timpul sarcinii.

Pernele de acest tip sunt disponibile în două forme:

Rotunde  și Triunghiulare

De obicei, ele ocupă mult spațiu în pat și ar trebui să te gândești că și partenerul tău trebuie să doarmă confortabil în același pat cu tine. Astfel, perna din pene rămâne cea mai mică pernă disponibilă pentru sarcină.

Datorită dimensiunilor mai mici ale pernelor care vă vor susține burtica, veți avea în continuare nevoie de o pernă separată pentru cap. Un avantaj al dimensiunilor mai mici este că pernele de sarcină cu pene sunt perfecte pentru călătorii în timpul sarcinii.

Unul dintre dezavantajele pernelor pentru sarcină țin de varietatea designului lor. Dimensiunile sunt atât de diferite de la un brand la altul, astfel e greu să o alegi pe cea mai potrivită.

Cum să dormi pe o pernă pentru sarcină

După cum indică numele, perna se fixează sub corp. Mai jos puteți vedea o pernă de sarcină pe care se sprijină o burtică.

Să aruncăm o privire asupra avantajelor și dezavantajelor pernelor rotunde și dreptunghiulare pentru sarcină:

Avantaje:

  • O opțiune de pernă ieftină
  • Nu ocupă mult loc

Dezavantaje:

  • Susține numai o mică parte a corpului
  • Perna pentru cap este încă necesară

Perna pentru toată durata sarcinii

Pernuțele pentru toată durata sarcinii sunt, de obicei, de lungimea corpului. Cunoscute sub numele de perne de corp, acest stil este întotdeauna drept. Ele, însă, oferă mai puțin sprijin pentru spate decât alte stiluri de pernă pentru sarcină.

Avantajul acestei perne este că nu mai trebuie să folosești și altele pentru alte părți ale corpului.

Aceste perne lungi sunt disponibile în două variante - drepte și flexibile

Pernele flexibile se îndoaie și se adaptează oricărei forme doriți, datorită microbilelor. Cele mai ieftine conțin bile standard de polistiren și sunt asemănătoare unui sac de fasole. Microbilele asigură o umplere mult mai susținută decât polistirenul standard.

În comparație cu pernele flexibile, cele drepte nu vor putea fi îndoite ușor și nici răsuci, așa cum faceți cu perna pentru cap, de exemplu.

Cum să dormi cu o pernă lungă cât corpul

Spre deosebire de pernele mai mici pentru sarcină, cele confecționate pentru întreaga perioadă a gravidității pot fi „îmbrățișate”. Ca să poți dormi bine, trebuie să-ți așezi picioarele și brațele în jurul ei, în timp ce corpul se află în secțiunea din mijloc.

Avantaje:

  • Sprijină întregul corp
  • Nu este nevoie de pernă de cap

Dezavantaje:

  • Ocupă mai mult spațiu în pat

Pernele confecționate pentru toată lungimea corpului

Aceste perne practic îți înfășoară corpul. Au aproximativ 5-6 metri lungime, deci sunt suficient de mari ca să te poți întoarce cu ușurință în mijlocul ei de pe o parte pe alta. Ea nu doar îți sprijină fața, dar și spatele. Dacă vă treziți dimineața cu dureri de spate, atunci această pernă este tocmai ceea de ce aveți nevoie.

Cum se folosește o pernă de corp în formă de C:

Forma C este confecționată pentru a fi utilizată într-o poziție de echilibru. Baza C este așezată între picioare, în timp ce partea superioară este folosită pentru a vă odihni capul. Spatele se încadrează în curba C, care ajută la scăderea presiunii asupra coloanei vertebrale.

Cum se folosește o pernă de corp în formă de U:

O pernă în formă de U este concepută pentru a fi împrăștiată. Deoarece forma U oferă suport pentru ambele părți ale corpului, această pernă este potrivită pentru femeile cărora le place să doarmă pe spate, dar nu mai pot face acest lucru din cauza burții mari.

Avantaje:

  • Nu este nevoie de pernă separată pentru cap

Dezavantaje:

  • Mari și voluminoase
  • Cel mai scump tip de pernă pentru sarcină

Ca și perna de sarcină în formă de C, perna U oferă suport pentru cap, spate și picioare.

Sursa foto: 
www.parent.guide
La Inceput