Efectele secundare ale aparatelor de aer condiționat despre care nu știați

Când temperaturile cresc în termometre este greu să nu folosiți aparatul de aer condiționat. Aerul condiționat este o punte de salvare pentru majoritatea oamenilor astăzi, mai ales acum când încă din primăvară și până toamnă avem temperaturi în creștere. Din păcate, aparatele de aer condiționat au unele efecte dăunătoare și neplăcute, pe care probabil nu le știai.

1. Deshidratează

Ratele de deshidratare sunt cunoscute a fi mai mari în camerele cu aer condiționat. De obicei, ajungeți deshidratat dacă aparatul de aer condiționat atrage prea multă umiditate din încăpere și nu aveți grijă să vă hidratați. Acest lucru se poate întâmpla când aparatul este dat la o temperatură prea rece și nu simțiți nevoia să beți apă.

2. Dureri de cap și migrene

Un alt efect secundar neplăcut al spațiilor unde lucrează permanent un aparat de aer condiționat, mai ales dacă acestea nu sunt întreținute în mod corespunzător, este susceptibilitatea la dureri de cap și migrene atunci când calitatea aerului din interior scade. Puteți, de asemenea, să vă treziți cu o durere de cap dacă sunteți deshidratat. De fapt, deshidratarea este un declanșator adesea ignorat pentru migrene.

3. Probleme respiratorii

Simptomelel la nivelul ochilor, nasului și gâtului tind să apară mult mai mult la persoanele care petrec mult timp în locuri cu aer condiționat decât la restul. Acestea pot include blocarea nazală, gât uscat sau chiar rinită.

4. Letargie

Aparatul de aer condiționat de la serviciu sau de la domiciliu, conceput pentru a vă răcori poate avea efectul opus! Cercetările arată că oamenii din clădirile cu aer condiționat se plâng mai mult de letargie. Cu alte cuvinte, aerul condiționat ar putea fi de vină pentru lenea inexplicabilă. După cum a constatat un studiu, dacă lucrați într-o clădire cu aer condiționat, sunteți aproape de trei ori mai probabil să vă plângeți de letargie decât dacă vă aflați într-un spațiu ventilat natural.

5. Piele uscată și mâncărime

Vara aerul condiționat excesiv, combinat cu expunerea la soare, poate provoca mâncărime și piele uscată.

6. Astm și alergii

Aerul condiționat ar putea duce la apariția alergiilor și chiar a astmului. Dacă aparatul de aer condiționat nu este curățat și întreținut în mod corespunzător, riscați să vă expuneți la o serie de microbi.

7. Ochi uscați

Ochiul uscat poate determina senzația de mâncărime, ducând la iritații, înroșire sau lăcrimare. Mai mult, se pare că un aparat de aer condiționat, care este setat la temperaturi mici și care bate fix spre o anumită persoană, poate cauza acesteia uscarea ochilor. Totodată, aerul condiționat mai poate accentua o conjunctivită deja existentă.

8. Boli infecțioase

Deoarece aparatele de aer condiționat vă usucă căile nazale, ele pot provoca iritații în membranele mucoasei și pot usca mucusul. În absența mucusului de protecție adecvat, deveniți mai vulnerabili la atacul virusurilor.

Sursa foto: 
RTV.net
La Inceput