Sexul la început. Fanteziile sexuale și visele umede

Sexul poate fi pentru tine un subiect destul de confuz. Este foarte probabil că la început ți-a fost spus că sexul este un act sacru între două persoane căsătorite care se iubesc unul pe altul foarte mult. Dar în lumea din jurul tău se întâmplă cu totul altceva - oameni care fac sex ocazional sau pentru a se răzbuna, pentru a controla emoțional pe cineva, sau pur și simplu foarte mult sex „redat” în tot felul de reclame atrăgătoare la alcool, răcoritoare, etc. Acum apar dilemele. Probabil te întrebi – dacă toată lumea o face atunci trebuie s-o fac și eu? Când pot începe să fac sex? Pot s-o fac la rugămintea prietenului meu? Dacă nu voi accepta, voi fi exclus/ă din cercul meu de prieteni?

Adevărul este că internetul explodează de tot felul de informații despre sex, însă acestea sunt mai puțin explicative. Probabil deja ai avut niște discuții pe acest subiect și cu părinții tăi. Însă cu siguranță ți-au rămas întrebări despre anumite situații jenante cum ar fi:

Fanteziile sexuale

O fantezie sexuală este o imagine sau un gând în context sexual sau erotic. Uneori, o fantezie este provocată de cineva pe care ai văzut în viața reală sau doar într-o revistă. Fanteziile pot apărea fără niciun motiv aparent. De obicei, atunci când o persoană se masturbează, ea are fantezii.

Fanteziile sexuale variază de la o persoană la alta. Pentru că se formează în mintea noastră, o fantezie sexuală poate consta din orice imaginație a noastră, de obicei însă acestea sunt legate de persoane pe care le găsim atrăgătoare din punct de vedere sexual.  

De multe ori oamenii se simt rușinați de ceea ce gândesc și simt. Ține minte că dacă ai avut o fantezie despre o anumită persoană sau un anumit tip de activitate sexuală, aceasta nu înseamnă că ar trebui să experimentezi fantezia și în viața reală.

Vise umede

Este foarte comun pentru oameni să aibă vise de natură sexuală atunci când dorm. Multe persoane încep să experimenteze vise cu imagini și scenarii excitante atunci când trec prin pubertate. Uneori băieții care trec prin pubertate și care au vise sexuale vor avea erecții și vor ejacula în timp ce dorm. Acesta se numește „vis umed”. La trezire va rămâne amintirea unui vis, în schimb cearșaful sau pijama – umedă de lichid seminal. De obicei, în timp ce cresc băieții vor continua să aibă vise sexuale, dar vor reuși să se trezească înainte de a ejacula în somn. Desigur, fetele și femeile au, de asemenea, vise sexuale. După un vis sexual, vaginul poate deveni lubrifiat, iar clitorisul mai sensibil.

Linia de start

Fă tot ce este necesar ca să obții răspunsuri la întrebările tale. Citește cărți, adresează întrebări. Probabil te gândești că este destul de jenant să adresezi întrebări despre sex, care pare a fi un subiect știut la perfecție de toată lumea, dar gândește-te cât de jenant va fi atunci când va fi prea târziu. Sexul nu înseamnă doar sentimente confuze, stângăcie, frică, rușine, durere, ci poate avea urmări grave – o sarcină nedorită sau infecții care se transmit pe cale sexuală.

Să afli totul despre sex este ca și un puzzle din 1.000 de bucăți – uneori trebuie să ceri ajutor ca să reușești. Dacă îți este greu să discuți cu părinții despre toate schimbările din corpul tău și despre tot ceea ce simți, ai putea apela la un doctor, asistenta medicală de la școală sau la psihologul școlar.

Dacă până acum sexul s-a redus la orgasme ai putea pur și simplu să experimentezi acele senzații fără să fie nevoie să vorbești cu cineva despre asta. Dar sexul și sexualitatea înseamnă după cum ziceam, mult mai mult.

Cu cine pot vorbi?

În mod ideal prima persoană cu care veți începe să discutați trebuie să fie una în care veți avea încredere totală și cu care vă este confortabil să comunicați.

Aceasta nu trebuie neapărat să fie partenerul tău sexual sau un părinte. Gândește-te la toți oamenii pe care îi cunoști: mătuși, unchi, veri, părinții vitregi, nași, medici, farmaciști, profesori, consilieri, lideri religioși, prieteni de familie. În cazul în care nu există cineva de încredere, poți apela la asociații pentru tineri.

Ce comunic

Mai întâi alege un loc confortabil care îți va permite să comunici fără să te jenezi și unde poți să-ți exteriorizezi emoțiile. Totul începe simplu – cu povestea ta sau cu marea dilemă – nu știu dacă este momentul potrivit, voi fi în siguranță, etc.

Motive să mai aștepți

Acestea sunt diferite, în funcție de statut social, convingeri religioase. Unii oameni sunt ferm hotărâți să se abțină până la căsătorie, iar alții chiar preferă abstinența. De multe ori, un motiv să mai aștepți este lipsa încrederii în viitorul relației și în partenerul tău sau pur și simplu pentru că nu te simți pregătit pentru așa ceva. Toate acestea sunt motive bune să mai aștepți.

Ține minte!

Decizia este a ta, iar cel care va trăi mai departe cu asta ești numai tu, deci asigură-te că este decizia corectă.

Sexul este o problemă personală. E ceva ce ar trebui discutat cu partenerul tău, poate și cu medicul, dar nu trebuie să-l discuți cu restul lumii. E alegerea ta și asta e tot ce contează.

Nu te preocupa de ceea ce face restul lumii. Independența este un semn de maturitate ... nu sexul.

Sursa foto: 
slovenskenovice.si
La Inceput