7 lecții valoroase pe care le-am învățat datorită dependenței de alcool a tatălui meu

Aceasta este povestea de viață a unei persoane care a trăit cu un tată alcoolic și lecțiile care le-a învățat și au marcat-o.

„Am auzit un mormăit venit din bucătăria de la primul etaj și m-am grăbit. L-am găsit aproape inconștient, cu trei sticle goale de gin care au fost aruncate în cada gigantică de jacuzzi. L-am ridicat de pe podeaua băii, i-am privit ochii și am inhalat mirosul ascuțit al ginului. A început să plângă și să spună că eu, fiica lui de 14 ani, nu ar trebui să aud și văd asta.

Am crezut că aș putea să-mi ajut tatăl - ca în filme. Cu toate acestea, cu siguranță jucasem într-un film diferit. Tatăl meu era alcoolic, iar mama mea suferea din cauza asta. Atunci a fost prima dată când m-am simțit complet inutilă.

Câțiva ani mai târziu, când eram la colegiu, tocmai terminam prânzul cu prietenii, când mama a sunat.

-„Tata a decedat în dimineața asta”, spuse ea.

M-am prăbușit pe trotuar. Prietenii mei m-au ajutat să ajung înapoi în camera mea de cămin. A avea un părinte alcoolic poate fi o dezamăgire nesfârșită. Chiar și în momentele cele mai întunecate, ei sunt încă eroii noștri. Încă îi iubești pentru cine sunt. Îți spui că alcoolul e de vină și speri că ororile se vor termina în curând. Dar speranțele se termină...

În anii în care am trăit cu un tată care a băut am învățat câteva lucruri:

1.Nu comparați viața voastră cu a celorlalți

Comparația constantă vă fură din bucuria momentului. De asemenea, limitează credința în capacitățile noastre de a evolua. Nu vă mai întrebați de ce viața voastră nu este ca altora.

2. Fiți o persoană pozitivă

Este ușor să aveți emoții negative când simțiți că viața este „nedreaptă”, dar viața nu are legătură cu ceea ce este corect. S-ar putea să vă simțiți înșelat pentru că persoana care vă este dragă nu face ceea ce este în mod evident corect.

Respirați adânc și amintiți-vă să fiți amabili. Ura nu câștigă niciodată.

3. Nu ești dependența lor

În liceu, m-am luptat cu ideea că alcoolismul era în sângele meu. Și în timp ce genetica s-a dovedit a fi un factor enorm pentru dependență, ea nu vă definește.

În liceu mergeam destul de des la petreceri și făceam abuz de alcool. Am tratat oamenii groaznic, dar aceasta nu eram „eu”. Astăzi, nu sunt nici pe departe la fel, în principal pentru că mi-am schimbat stilul de viață. Odată ce am scăpat de gândurile mele de a crede că alcoolismul a definit cine sunt, am reușit să mă schimb esențial.

4. Iertați

Pentru a vă elibera de gândurile urâte, trebuie să îi tratați pe alții așa cum doriți să fiți tratați. Bănuiesc că chiar dacă ați greșit, ați vrea să fiți iertați și voi.

5. Nu vă descurajați

Există o mare diferență între a fi plin de compasiune și a fi o cârjă. Este o muncă grea de a susține și de a înălța un alt om fără a vă scufunda.

6. Dragostea

Iubiți oamenii, întotdeauna, inclusiv pe voi.

7. Evitați consumul de alcool în timp ce vă educați copiii

Nu lăsați să se întâmple asta. Copiii știu totul. Vă văd în fiecare zi și observă constant ce faceți și cum sunteți. Sunt nevinovați, vulnerabili și iubesc necondiționat și vor lua (și vă vor ierta) orice comportament - bun sau rău. Fiți un exemplu pentru ei.

Copiii trebuie să vadă recunoștința voastră, mai ales în cele mai grele momente. Din aceasta, ei învață și îi vor învăța și pe copiii lor la fel.

Deci, fiți plin de har. Fiți atenți. Fiți buni”.

Sursa foto: 
Doc.ro
La Inceput