Sexul ne scapă de acnee

MIT

Acneea este o afecțiune cutanată care te duce cu gândul automat la adolescență și pubertate, dar aceasta se manifestă și la adulți și, din păcate, nu întotdeauna dispare o dată cu înaintarea în vârstă.  

Nu de puține ori ați auzit că acneea  dispare o dată cu începerea vieții sexuale. Specialiștii afirmă că este doar un mit. Acneea apare din cauza schimbărilor hormonale care au loc la vârsta pubertăţii şi afectează 80% dintre adolescenţi. Chiar și o dată cu înaintarea în vârstă acneea poate persista, dacă nu avem o igienă adecvată, mâncăm prea multe produse de patiserie și trăim într-un mediu stresant.

„Viaţa sexuală sau abstinenţa nu influenţează în vreun fel severitatea acneei. De multe ori persoanele cu acnee severă se confruntă și cu depresia, având dificultăţi serioase în a-şi găsi un partener. Acest mit a apărut încă din generațiile trecute, când bunicile ne spuneau că așa trec coșurile.  De fapt, perioada sarcinii și alăptării copilului este favorabilă pentru tratamentul acneei, indusă de anumite schimbări hormonale. Respectiv, pe timpuri coincidea cu măritișul”, afirmă  medicul dermatolog-cosmetolog, Veronica Vîzdoagă.

Medicul susține că viața sexuală activă poate influența nesemnificativ atenuarea acneei, dar oricum schimbările diferă de la o persoană la alta. Ceea ce trebuie să facă fiecare este să se adreseze la timp la un medic specialist și să nu trateze acneea după trucuri învechite și neverificate.

Pentru un ten sănătos ar trebui să faceți și unele schimbări în alimentație. Optați pentru fructe proaspete, fibre, legume, semințe. Consumați zilnic doi litri de apă.  Varza albă, sfecla roșie, tomatele, salata verde și păpădia sunt aliați veritabili în lupta cu acneea. Excludeți din alimentație consumul de grăsimi, mezeluri, prăjeli, dulciuri rafinate.

Evitați alcoolul, tutunul și drogurile. Odihna activă, plimbările în aer liber, sportul și relaxarea, la fel, ajută la prevenirea și tratarea acestei afecțiuni.  Nu uitați și de igiena personală adecvată.

 

Cuvinte Cheie: 
Sursa Foto: 
Arhivă personală
La Inceput