Meniurile delicioase, hrănitoare, dar și sănătoase pot ajuta oamenii să se simtă mai bine. Specialiștii de la bbcgoodfood.com au alcătuit „Planul Dietei Sănătoase” pentru vara anului 2017. Acest lucru presupune recomandarea unor rețete noi, care pot fi pregătite cu costuri minime, dar care pot oferi un echilibru optim de nutrienți în fiecare zi.
Fiecare zi din acest plan ține cont de recomandările necesare pentru a menține în organism norma de grăsimi, proteine, zahăr, sare și kilocalorii. Cele mai recente sfaturi țin de renunțarea la zahăr.
Meniurile zilnice au fost alcătuite astfel încât să nu depășească 1500 de calorii. În medie, femeia care este moderat activă, ar trebui să piardă constant și controlat greutatea. Cele care consideră că au nevoie de mai multă energie și sunt mulțumite de greutatea lor, își pot completa meniurile zilnice cu sugestiile specialiștilor despre gustări sănătoase.
Noțiuni de bază
Dacă această metodă este una total nouă pentru cei care doresc să o aplice, nutriționistul Kerry Torrens sugerează introducerea treptată a unor rețete cu o zi sau două înainte de începerea celor șapte zile complete. Acest lucru va permite sistemului digestiv să se adapteze cu fibrele, alimente mai bogate în nutrienți. Specialiștii au constatat că trebuie redus consumul de cafeină și zahăr în săptămâna care precedează dieta, precum și pâinea albă, pastele sau orezul. Acest lucru va reduce riscul apariției chiar din primele zile a efectelor secundare, cum ar fi durerile de cap și oboseala.
Ce băuturi trebuie să consumăm
Ceaiurile din plante și apa filtrată sunt cele mai bune opțiuni pentru o dietă sănătoasă, recomandă nutriționistul. În cazul în care nu puteți renunța definitiv la cafeina, o ceașcă de cafea, de ceai negru sau verde zilnic nu este sfârșitul lumii. Trebuie evitate versiunile decafeinizate, deoarece cele mai multe dintre ele sunt procesate cu substanțe chimice. Kerry Torrens sugerează doritorilor să încerce această metodă să stea cât mai departe de alcool timp de șapte zile.
Care sunt gustările sugerate de specialiști
Nutriționistul recomandă consumarea mai multor fructe și legume pentru a reduce risipa de produse și a economisi bani. Nucile și semințele sunt alegeri bune. Legumele coapte, untul de nuci și sosurile din legume satisfac pofta de mâncare. O soluție dulce poate fi iaurtul grecesc, acoperit cu miere naturală, fructe uscate și nucă de cocos uscată, iar cei care nu pot renunța la ciocolată, să încerce cacao în formă brută.
Iaurtul din fructe
O porție de fructe cu semințe sau nuci și iaurt natural, reprezintă o gustare ușoară, dar sățioasă pentru dimineață sau după-amiază. Este gata în mai puțin de cinci minute și are un nivel scăzut de calorii, nu conține gluten și poate oferi necesarul de nutrienți organismului.
Amestec de migdale, stafide și popcorn
Acest amestec trebuie păstrat într-un container perfect închis. Prepararea gustării ia mai puțin de 10 minute. Produsul final nu are multe calorii, fapt care permite respectarea normei recomandate.
Combinație de avocado și capsuni înghețate
Avocado are multe „grăsimi” sănătoase și poate înlocui produsele lactate din anumite gustări înghețate, în timp ce oțetul balsamic într-adevăr scoate aroma căpșunilor. Este nevoie de doar cinci minute pentru a pregăti gustarea și a o pune în congelator. Produsul final va fi vegan, fără calorii și fără gluten, care poate aproviziona organismul cu vitamina C.
Nucile și scorțișoara
Astfel de gustări pot fi mâncate cu prietenii după cină. Aceste ingrediente reprezintă un mod ușor de a mânca vegan și fără gluten în una din zilele din program.
Struguri înghețați, cuburi de cașcaval și țelină
Strugurii înghețați sunt asemenea acadelelor, aroma lor se combină foarte bine cu țelina și cașcavalul.
Acadele proaspete din portocale
Pentru aceasta se folosesc mai degrabă fructe întregi, decât sucul. Se combină cu pere proaspete, iar dacă textura nu deranjează, se pot lăsa și cojile de la pere. Aceste acadele au un conținut scăzut de grăsimi, și de calorii, sunt fără gluten și sunt bogate în vitamina C.
Ouă cu busuioc și măsline
Ouăle sunt foarte bogate în proteine, de aceea sunt și sățioase. Ele pot fi combinate cu măsline și busuioc pentru a le adăuga o aromă de gustare vegetariană, cu un conținut scăzut de calorii.
Pepene verde cu mentă și brânză din lapte de capră sau oaie
Combinarea aromelor de pepene verde, mentă și brânză va produce o gustare răcoritoare de vară. Aceasta, de asemenea, poate fi savurată împreună cu prietenii
Suc de castraveți, mere și spanac
Un asemenea suc verde, revigorant este delicios în orice moment al zilei. E compus din ingrediente naturale. Poate fi băut în acest mod sau diluat cu lapte de cocos, în funcție de preferințe.
Ceapă roșie cu unt de arahide și ardei iute
Ceapa roșie poate să nu pară o alegere tocmai potrivită pentru o gustare, însă ea are o aromă dulce subtilă, care se combină bine cu untul de arahide, ardeiul iute și lămâia.
bbcgoodfood.com