Pe măsură ce scriu, mănânc un duck wrap Hoisin (carne măruntă amestecată cu legume și sos hoisin), dar mă descriu ca fiind vegetariană pentru cea mai mare parte a vieții mele. Ei bine, semi-veggie. Prietenii s-au supărat, făcând referire la numeroasele ocazii pe care le-au avut, văzându-mă comandând tartare de friptură și burgeri. Cu avertismentele de sănătate legate de carne, care îmi sună în cap, încerc să mă abțin.
Odată am încercat să promovez „lunile libere de carne” în casa mea, inițiativă lansată de Paul și Stella McCartney, pentru a încuraja familiile să adopte stilul vegetarian o dată pe săptămână, de dragul planetei (există și o reacție pentru activitatea lor de vegetarieni) .
Dieta britanică poate fi fondată pe principiul carne și două legume, dar recenta cercetare YouGov a constatat că mai mult de jumătate dintre noi cred că în general carnea nu este o componentă necesară a oricărei mese. Între timp până în 2016, numărul de vegani a crescut cu peste 360%. În practică, aceasta înseamnă că aproximativ 542.000 de persoane care au împlinit vârsta de 15 ani - mai mult de un procent din populație - au adoptat acum o dietă strictă bazată numai pe plante.
Motivele pentru acest interes tot mai mare de a adopta un stil fără carne sunt variate. Raportul privind carnea și păsările de la YouGov 2017 a constatat că o treime dintre cei care au renunțat, au făcut acest lucru din motive de sănătate, în timp ce un sfert au spus că, pur și simplu, nu și-au putut permite să cumpere mai multă carne, precum înainte. Mai mult de o treime au declarat că toată lumea ar trebui să mănânce mai puțină carne pentru a ajuta mediul (între 16 și 24 de ani, această cifră se ridică la 50%).
Compromisul meu actual este o dietă vegetariană 1: 3, o săptămână a lunii fără carne, trei săptămâni ale lunii omnivore. Pentru că pentru fiecare vegetarian care verifică religios etichetele pentru „produse secundare de sacrificare”, așa cum o pune Societatea Vegetariană, cum ar fi grăsimile animale, gelatina (fabricată din tendoane și oase) și cheagul, există cineva cu mult mai puțină voință de a face tot ce este mai bun.
Unele dintre cele mai vechi locuri din Londra - printre care Ivy, The Savoy Grill, Restaurantul Ritz și Pollen Street Social - au oferit mult timp meniuri separate vegetarian și vegan à la carte. De-a lungul zilei, pentru o lună de luni, fabrica din Covent Garden a lanțului italian Carluccio va fi vegetariană, cu zeci de mâncăruri vegetale italiene, alături de vinuri vegane - produse fără a utiliza agenți de finisare.
Pe 1 noiembrie este Ziua Mondială a Veganilor - pare a fi un moment bun să vă întrebați: ce fel de vegetarieni vreți să fiți?
Vegetarian
Potrivit definiției Societății Vegetariene, un vegetarian este cineva care trăiește pe o dietă de „leguminoase, legume, nuci, semințe, fructe, ciuperci, alge, drojdie și / sau alte alimente fără carne, cu sau fără produse lactate, miere și / sau ouă”.
Cu alte cuvinte, este un termen umbrelă pentru unele, dar nu toate, variantele de vegetație. Dacă mâncați pește, nu sunteți vegetarieni. Dacă mâncați carne de pui, nu sunteți vegetarieni. Dacă mâncați iaurturioriginale, în mod strict, nu sunteți vegetarieni, deoarece conțin subproduse de origine animală.
Vegetarienii cunoscuți actuali sunt Jeremy Corbyn, Bill Clinton și Morrissey.
Vegan
În timp ce vegetarienii își pot permite să se bucure de milkshake-uri și ouă amestecate, o dietă vegană exclude toate produsele lactate. Astfel, veganii tind de asemenea, să evite produsele secundare din animale. Și mierea este scoasă din alimentație.
Veganii trebuie să se asigure că dieta lor conține o sursă sigură de vitamină B12, care ajută creierul, nervii și sângele să funcționeze corect și se produce în mod natural numai în produsele animale. Cu toate acestea, el se găsește în alimentele fortificate pe bază de plante. Printre oamenii faimoși care au adoptat veganismul sunt Brad Pitt și Ellen DeGeneres.
Reducetarian
Potrivit Fundației Reducetarian, adepții săi urmăresc să „îmbunătățească sănătatea oamenilor, să protejeze mediul și animalele de fermă de cruzimea de a fi masacrate, prin reducerea consumului de produse de origine animală”. Cu toate acestea, nu este o abordare totală, oricine aspiră să mănânce mai puțină carne este binevenit.
Flexitarian
Flexiștii sunt asemănători cu reducetarienii în aspirația lor de a mânca mai puțină carne, fără a renunța definitiv la consumul de carne, dar cu o abordare mai structurată. Adepții acestui model ar putea alege o zi din săptămână fără carne. Acest model a fost, de asemenea, numit „vegetarianismul casual”.
Pescatarian
Sunt „Vegetarienii”, care mănâncă pește și / sau un pic de curcan la Crăciun, dar niciodată carne roșie. Printre ei se numără Ariana Grande, Ben Stiller și rapperul Chuck D.
Veggan
Un vegan care mănâncă ouă. Beneficiile: ouăle sunt gustoase, convenabile și, poate, mai important, o sursă ușoară de proteine și toți aminoacizii esențiali.
Pegan
Un pegan este un paleo-vegan: adică cineva care combină regimul paleo - regimul sezonier, în cea mai mare parte plante, dar cu ouă, pește, puțină carne roșie, dar fără cereale - cu dieta vegană. Aproximativ 75% din alimentele de pegan vor fi constituite din fructe și legume proaspete, iar celelalte 25% vor fi proteine animale și grăsimi de înaltă calitate (ca în dieta paleo). Ideea este că, prin alinierea celor două diete, un pegan v-a obține un echilibru nutrițional și sustenabil perfect. Jucătorul de baschet Lebron James este adeptul regimului paleo-vegană.
Raw vegan
Una dintre dietele cele mai periculoase. Pe lângă excluderea tuturor produselor alimentare legate de animale, cei care conduc o existență vegană brută se limitează la alimente gătite la o temperatură mai mică de 49°C. În practică, aceasta înseamnă să consumați o grămadă de legume, nuci și semințe crude și alte (câteva) produse. Raw veganii susțin că prin preparare se diminuează nutrienții din alimente și chiar o fac „toxică”.
Fructarian
Fructarienii nu mănâncă decât fructe, nuci sau semințe. Însă este o dietă extrem de restrictivă și una care prezintă un risc extrem de malnutriție. Chiar și site-ul Fruitarian Info menționează că „nu se recomandă o dietă constituită 100% din fructe”. Legumele sunt vitale pentru o nutriție adecvată.
