Aditivi Alimentari

(1) | 5 (1) | A (69) | B (11) | C (37) | D (16) | E (19) | F (16) | G (29) | H (11) | I (8) | K (1) | L (11) | M (13) | N (9) | O (10) | P (28) | R (5) | S (34) | T (14) | U (1) | V (1) | X (2) | Z (1)
Numărul Denumirea Descrierea / Efecte secundare
E 425 Konjac, gumă de Konjac sau glucomanan de Konjac

Gelifiant, agent de îngroșare și suport pentru aditivi de origine vegetală, extras din tuberculi de Amorphophallus Konjac. Este folosit sub formă de făină, în Japonia și China. Deseori este considerat inofensiv, chiar dacă prezintă un risc ridicat de sufocare. Prin urmare, acest aditiv este interzis în produsele de cofetărie gelificate. Un consum exagerat (peste 3 g/zi) poate fi atins cu ușurință, iar celelalte riscuri sunt: balonări, diaree, o asimilare defectuoasă a vitaminelor.
Evitați-l!

La Inceput