VIDEO: Produse de igienă menstruală: Tampoane, absorbante și cupe menstruale. Cum și când se folosesc

Absorbantele, tampoanele și cupele menstruale sunt produse utile pentru perioada menstruației. Fiecare, din aceste produse, este folosit pentru a absorbi lichidul menstrual.

Un absorbant este folosit prin plasarea acestuia pe partea internă a lenjeriei. Astfel, va absorbi lichidul menstrual care se elimină prin vagin. Absorbantele sunt de diferite mărimi. Și fiecare absorbant trebuie folosit doar o dată. Se recomandă ca un absorbant să fie schimbat cel puțin la fiecare trei sau patru ore. După ce persoana a folosit absorbantul, ar trebui să-l înfășoare în hârtie igienică și să-l arunce într-un coș de gunoi. Absorbantele nu trebuie aruncate în toaletă.

Cupele menstruale sunt pentru utilizare internă și se introduc în interiorul vaginului. Există instrucțiuni în cutie care vă vor explica cum să introduceți o cupă menstruală. Cupele nu vin cu un aplicator. Folosind cupa menstruală, este necesar să găsești poziția confortabilă ce îți va permite să-ți atingi vaginul, pentru a introduce și extrage cupa eficient. Cupele trebuie schimbate și curățate la fiecare 12 ore și sunt reutilizabile până la un an.

Tampoanele sunt pentru utilizare internă și se introduc în vagin. Ele absorb lichidul menstrual pe măsură ce este eliminat înainte ca acesta să părăsească vaginul. Fiecare tampon trebuie folosit o singură dată și trebuie schimbat la fiecare patru sau șase ore, sau mai devreme dacă este plin. Unele tampoane sunt cu aplicatoare, iar altele nu. Alege tamponul cu care te simți cel mai confortabil.

Video: Ce trebuie să știi despre anatomia feminină

Și tampoanele sunt de diferite mărimi. Dacă este prima dată când încerci un tampon, încearcă tampoanele mici sau subțiri. Pe cutie este indicat dacă este pentru un flux menstrual ușor sau abundent. Acum ești pregătită pentru ciclul tău menstrual.

Dacă ți-a plăcut materialul, distribue să-l vadă și prietenii tăi!

Sursa foto: 
Unica.ro
Sursa: 

Amaze.org

La Inceput