Booster pentru imaginație. 10 feluri pentru a-ți stimula creativitatea

Oamenii spun că nu există un blocaj al scriitorului sau designerului. Este doar lene. Uneori însă să creezi ceva este destul de greu. Există mereu frustrarea că nu poți fi la înălțimea așteptărilor tale. Când produci ceva în ciuda acestui fapt, ai o satisfacție care nu poate fi descrisă niciodată în cuvinte. Și pentru aceasta, ai nevoie de o sursă constantă de inspirație care să-ți stimuleze creativitatea și imaginația.

Am pregătit câteva sugestii care te-ar putea ajuta. Alege ceea ce funcționează pentru tine!

Apropie-te de oameni creativi, care te inspiră

Întâlnește-te cu oameni care îți pot stimula gândirea. Ieși cu prieteni care te ajută să îți lărgești orizontul de gândire. Reia un subiect, unul filosofic sau unul care te poate pune pe gânduri. Discută ideile. Pune-ți creierul să gândească.

Ține un jurnal de idei cu tine tot timpul. Notează-ți ideile imediat ce le ai

Oriunde ai merge, ține un jurnal de idei cu tine. Cel mai adesea, în timp ce faci lucruri ciudate, vii cu idei foarte bune, dar apoi le uiți. Mai târziu, oricât de mult ai încerca, nu-ți poți aminti. Așa că notează-ți întotdeauna ideile imediat ce le ai. La sfârșitul zilei, uită-te la toate ideile tale și gândește-te când ajungi seara în pat. Le vei vedea din nou într-o lumină diferită!

Scrie liber despre orice îți place. Despre ziua ta sau despre un film pe care l-ai vizionat. Doar scrie orice îți trece prin minte

Acest lucru funcționează pentru mulți oameni. Indiferent de domeniul tău de activitate, nu contează. Doar scrie. Orice îți trece prin minte, notează. Ar putea fi despre ziua ta, un film pe care l-ai vizionat, o carte pe care ai iubit-o, despre un incident din copilăria ta, orice. Îți stimulează creativitatea și imaginația în mare măsură.

Lucrează într-un mediu nou. Nu lucra la aceeași masă în fiecare zi, dacă nu poți fi creativ. Schimbă-ți locul!

Cercetările spun că este una dintre cele mai bune metode de a-ți crește nivelul de imaginație. Dacă lucrezi mereu la masa din colțul camerei tale, mută-te. Mergi în sufragerie sau în grădină și lucrează de acolo. Se spune că un mediu nou stimulează creierul și îl ajută să gândească în moduri neconvenționale.

Citește basme. Da, mergi într-o lume imaginară și lasă-te liber. Imaginează-ți că ești un anumit personaj sau faci parte dintr-un anumit scenariu

Acest lucru este puțin ciudat, dar foarte des, basmele te poartă într-o lume extrem de creativă. Te afunzi în lumea imaginară și în personajele lor. Încearcă să visezi cu ochii deschiși în timp ce le citești. Gândește-te ce ai fi făcut, dacă ai fi fost un anumit personaj. Încearcă să îți imaginezi un anume scenariu despre care știi că nu s-ar întâmpla niciodată în realitate. Creează-ți propria lume.

Ai un ritual zilnic, ține-te de el. A funcționat în cazul multor oameni. S-ar putea să funcționeze și cu tine!

Acest lucru a funcționat pentru mulți oameni în trecut și probabil ar funcționa și în cazul tău. Stabilește un ritual și urmează-l cu strictețe. Începe ziua cu o ceașcă cu ceai sau apă. Citește rubrica ta preferată, sună-ți persoana iubită.

Fă exerciții fizice, yoga sau meditează. Relaxează-te, acest lucru te va ajuta să îți stimulezi creativitatea!

Asta funcționează ca prin magie. Ori de câte ori ești blocat cu o problemă, pur și simplu las-o deoparte. Ridică-te și mișcă-te. Fă exerciții fizice sau yoga. Dacă îți place să meditezi, fă și asta. Acest lucru îți va deschide uși creative și vei putea vedea problema dintr-o perspectivă diferită, când vei reveni la ea.

Călătorește într-un loc nou. Vezi lucruri noi, întâlnește oameni noi, învață despre cultura lor și vino acasă cu un plus de imaginație!

Călătoriile pot face minuni pentru a-ți stimula creativitatea și imaginația. Uneori, creierul tău se plictisește de același mediu în care trăiești. O schimbare a împrejurimilor este tot de ce ai nevoie. Mergi într-un loc nou. Călătorește într-un loc în care ți-ai dorit dintotdeauna. Vezi lucruri noi, întâlnește oameni noi, poartă conversații aleatorii cu străini, află despre cultura lor, stilul lor de viață și te vei întoarce acasă împrospătat!

Ascultă trupa ta preferată sau dansează

Muzica este terapie. Am auzit atât de mulți oameni spunând că ori de câte ori ascultă o anumită melodie sau trupa lor preferată, sunt plini de idei creative. Unii spun că dansul este ca meditația pentru ei. Porțile creativității se deschid larg atunci când faci activități care îți plac enorm. Fă-o pentru distracție și fără niciun stres.

Ieși afară și observă. Mergi la o plimbare în parc și observă oamenii, vezi schimbările din natură și ai încredere în tine, asta îți va motiva creierul să fie mai creativ

Ieși la o plimbare. Poate într-un parc din apropiere sau într-un loc pitoresc pe care îl iubești. Stai pe banca din parc și observă. Observă locul și oamenii. Vezi limbajul corpului, felul în care vorbesc, felul în care arată. Imaginează-ți numele, dezvoltă-le în personaje. Gândește-te la ce ai vrea să vorbești cu ei. Dacă cineva pare suficient de prietenos, inițiază o conversație. Vei veni acasă simțindu-te mult mai bine.

Sursa foto: 
Pagina de psihologie, Storypick.com
La Inceput