Cum au reușit savanții să dezvolte vaccinul anti-Covid19 într-un timp atât de scurt. Episodul III din campania „Ia-ți un booster de știință. Informăm, nu înțepăm”

Dezvoltarea unui vaccin, în general, are nevoie de timp, uneori de zeci de ani. Pentru că e cel mai sigur medicament creat pentru oameni, el trece o serie de etape de cercetare și verificare până când savanții îl pot considera inofensiv și eficient pentru sănătatea oamenilor.

Bineînțeles, dezvoltarea unui vaccin are nevoie nu doar de minți deștepte, dar și de resurse financiare, voluntari pe care să fie testat și companii care ulterior să-l producă.

Covid-19 însă a reușit să mobilizeze, deopotrivă, oameni de știință, voluntari de pe întregul glob, pe care să fie testat vaccinul împotriva Sars-Cov-2, oameni de afaceri care să doneze bani pentru dezvoltarea acestuia, etc. Toate pentru a diminua din consecințele devastatoare, care au pus în pericol sănătatea și viața oamenilor. În acest episod, medicul epidemiolog, Alina Druc, ne va vorbi anume despre acest aspect – rapiditatea cu care s-au mișcat lucrurile, ce a fost esențial ca vaccinurile anti-Covid să fie dezvoltate, etc.

 

Cuvinte cheie: 
Sursa foto: 
Sănătate INFO
Sursa: 

Sănătate INFO

La Inceput