Ce vitamine poți combina cu medicamente, în funcție de boală

Suntem de multe ori avertizați că suplimentele alimentare pot fi periculoase atunci când sunt administrate cu medicamente. Totuși, cercetările arată că dacă faci combinațiile corecte, acestea într-adevăr te pot ajuta să lupți cu boala.

Co - enzima Q10 sau CoQ10, de exemplu, este acum recomandată de medici în combinație cu statine. Acestea ajută la scăderea colesterolului și protejează împotriva atacurilor de inimă, dar ele pot provoca, de asemenea, dureri musculare.

Q10 a demonstrat rezultate bune și la unii pacienți cu cancer la sân care au luat Herceptin. Cu toate acestea, înainte de a începe administrarea oricărui supliment, acest lucru trebuie discutat cu medicul dumneavoastră.

Depresie

Medicamente: antidepresante

Suplimente:  vitamina B

Un studiu publicat în 2010 în revista Psychiatry a raportat două cazuri când pacienții cu depresie nu au răspuns la antidepresivele convenționale. S-a dovedit că ambii aveau un nivel scăzut de vitamina B12. Însă tratamentul s-a îmbunătățit  atunci când aceștia au început să ia suplimente.

Diabet

Medicamente: Metformin

Suplimente:  ulei de pește, B 12

Un factor de risc pentru dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2 este boala de ficat gras, atunci când ficatul nu mai poate procesa grăsimile, iar acestea se adună în țesutul hepatic. Astfel, funcția acestuia este afectată și ficatul începe să producă prea multă insulină, ceea ce poate duce la diabet.

O cercetare a Universității din Southampton a arătat că administrarea a 2 grame de ulei de pește pe zi poate reduce grăsimea cu 30 la sută. Prin urmare, pacienții care iau metformin pentru diabet de tip 2 ar putea lua în considerare și administrarea uleiului de pește.

Unele studii au constatat, de asemenea, că metformina interferează cu absorbția vitaminei B12,  ceea ce poate duce la un risc de deficit al acestei vitamine. „Deficitul de vitamina B12 poate duce la anemie. Dacă luați metformin, administrarea vitaminei B12 ar fi o decizie rezonabilă”, susține profesorul George Lewith, profesor la Universitatea Southampton.

Contracepția

Medicamente : pastile

Suplimente : vitamina C

Unele studii sugerează că femeile care iau contraceptive au niveluri mai mici de vitamina C, deoarece hormonii pe care le conține pot reduce absorbția acestora. Vitamina C este importantă pentru imunitate și vindecare.

Infecții bacteriene

Medicamente : Antibiotice

Suplimente: Probiotice

Oamenii care iau antibiotice le pot combina cu probiotice, a constatat o cercetare de anul trecut a Cochrane Collaboration. Echipa de cercetători a precizat că suplimentele ar putea împiedica frecventele efecte secundare de diaree prin refacerea nivelurilor de bacterii bune din intestin. De asemenea, ei au identificat și faptul că cei care au luat probiotice au avut mai puține crampe la stomac și nu au avut senzații pronunțate de greață.

Osteoporoza

Medicamente : Bifosfonatii

Suplimente: vitamina D și calciu

Vitamina D și calciul sunt importante pentru sănătatea oaselor, iar aceste suplimente sunt prescrise atunci când cineva este diagnosticat cu osteoporoză sau oase fragile. O revizuire a 137 de studii, publicate în 2011 în Annals of Internal Medicine, a constatat că administrarea acestora reduce riscul de fracturi. Cu toate acestea, bolnavii cu osteoporoză trebuie să-și schimbe stilul de viață.

 Artrita

Medicamente : Boala - modificarea medicamente anti - reumatice ( DMARDs )

Suplimente: uleiul de pește

Cu toate acestea, dovezile de acum arată foarte puține beneficii. Între timp, uleiurile de pește s-au dovedit a fi anti-inflamatorii și există dovezi că reduc durerea și rigiditatea.

Sursa foto: 
webmd.boots.com
La Inceput