Mituri: Bronzatul la solar preîntâmpină arsurile solare

Mit

Odată cu venirea primăverii multe femei își pregătesc pielea pentru expunerea la soare,  frecventând solarul. Specialiștii susțin însă că decizia este greșită, deoarece solarul folosește raze UVA, care bronzează pielea, dar nu îi conferă niciun fel de protecție împotriva arsurilor solare. De asemenea, radiațiile UVA sunt responsabile de îmbătrânirea prematură a pielii, scăderea imunității organismului și creșterea riscului mutațiilor AND-ului celular, ceea ce favorizează apariția cancerului de piele.

„Multe persoane merg la solar pentru a-și pregăti pielea înainte de sezonul estival. Aceste persoane se pregătesc mai mult pentru a arăta bine. Ele își doresc o culoare bronzată frumos chiar dacă sunt abia prima zi pe plajă. Însă indiferent cât de bronzată este pielea, expunerea necontrolată la soare, fără protecție, atunci când soarele este foarte activ, nu te protejează de arsurile solare. Mersul la solar nu vă scutește de arsurile solare, dacă nu vă protejați cu creme speciale tipului dumneavoastră de piele”, afirmă medicul dermato-venerolog, Veronica Vîzdoaga.

Dermatologul mai susține că pielea noastră va suferi atâta timp cât ne expunem  necontrolat și frecvent la razele UV.  Pielea îmbătrânește mai rapid, își pierde din elasticitate, apar pete pigmentare, scade imunitatea locală, respectiv, apar erupții sub formă de papiloame și keratoame solare.

 

Sursa foto: 
cosmopolitan.ro
La Inceput