Mituri: Ciocolata dăunează pielii

MIT

Total greșit, spun dermatologii. Ciocolata neagră, veritabilă, obtinuță din cacao în proporție de 70% – 99%, unt de cacao și zahăr, consumată în cantități moderate, poate avea doar beneficii pentru sănătate.

Ciocolata neagră conține vitamine din grupa B, acid folic, retinol și vitamina E. Este, de asemenea, o sursă de minerale, în special zinc, atât de rar întâlnit în alimente, dar indispensabil pentru funcționarea organismului. Zincul conferă luminozitate tenului, având efect antiinflamator în acnee, susține medicul dermatolog-cosmetolog, Veronica Vizdoaga. 

De asemenea, ciocolata veritabilă conține și o cantitate variabilă de fibre alimentare, care contribuie la reglarea tranzitului intestinal și detoxifierea organismului, ceea ce este foarte important pentru un ten sănătos. În plus, ciocolata neagră ne conferă o bună dispoziție prin stimularea endorfinelor.

Potrivit specialiștilor, cauza directă a acneei, eczemei sau atopiilor nu este ciocolata naturală, dar cea din comerț, care conține cantități mici de cacao, E-uri, coloranți, antioxidanți, iar untul de cacao este înlocuit cu grăsimi hidrogenate (margarine) sau alte grăsimi vegetale naturale. Astfel de produse frumos ambalate, cu un șir de compuși toxici, nu sunt sănătoase, provoacă dezechilibru nutrițional și perturbă metabolismul. Anume aceste tipuri de ciocolată, cremele din torte, înghețata sau ciocolata caldă agravează un șir de boli dermatologice, printre care și acneea.

Sursa foto: 
sanatate.bzi.ro
La Inceput