Pole dance sau pole fitness, sportul eleganței și rafinamentului

Pole dance-ul este un tip de antrenament care câștigă teren tot mai mare în ultima perioadă și în Moldova. Acesta nu este dansul la bară binecunoscut din cluburile de noapte.

Pole Dance este un sport recunoscut pe plan internațional, și peste tot în lume se organizează competiții de acest gen, pentru care se muncește din greu. Acesta este un sport care transformă corpul unei femei într-o adevărată operă de artă, îmbinând perfect forța și antrenamentul fizic cu grația și eleganța unei balerine.

Deși, la prima vedere pare ușor, trebuie să ai destulă forță, să lași inhibițiile acasă și pur și simplu să-ți lași corpul să vibreze.

În această disciplină sportivă sunt mai mult de 100 de poziții împărțite în 4 niveluri. Pole dance-ul este un sport cu reguli. În pole dance sau pole fitness nu există mișcări vulgare, nu se poartă tocuri și chiloței tanga. Este vorba de dans și sport de performanță, care combină extrem de abil dansul și elementele de gimnastică.

Pole dance-ul păstrează în totalitate beneficiile unei lecții de gimnastică aerobică dar, în plus, îmbunătățeste forța părții superioare a corpului, ajută la tonifierea musculaturii, îmbunătățește ritmul cardiac, crește flexibilitatea corporală și rezistența, oferă mai multă putere și echilibru.
„La un antrenament de pole dance, într-o oră se ard între 300 și 350 calorii, în funcție de nivelul la care este practicat, adică cu cât exercițiile îndeplinite sunt mai dificile cu atât mai multe calorii se ard. Mai există un factor de care depind caloriile care se ard în timpul antrenamentelor de pole dance, este vorba de ritmul de executare al exercițiilor, respectiv cât de repede este executată mișcarea pe care o exersezi, susține antrenoare pole dance Mariana Castraveț.

Antrenoarea mai spune că acest sport poate fi practicat de oricine, cu excepția celor care au probleme de sănătate cum ar fi: afecțiuni ale spatelui, boli renale, de asemenea este contraindicat în timpul sarcinii.

Un mare avantaj al pole dance-ului este că poate fi practicat la orice vârstă cu o pregătire fizică prealabilă, de asemenea campionatele de pole dance nu au limită de vârstă. Cei ce au o pregătire fizică preliminară sau experiență în gimnastică sau dans vor deprinde mai ușor acest sport, deși poate fi practicat chiar și de cei care nu au o astfel de experiență, dar sunt gata să depună efortul necesar pentru a deprinde mișcările la bară.

În cazul în care vrei să renunți la prejudecăți și să nu te mai gândești la bară ca la un instrument de striptease, poți să începi să practici acest gen de sport pentru a aduce un element nou în viața ta, faci sport și te simți relaxată și împlinită.
O oră de pole dance constă în jur de 85 de lei, iar un abonament ajunge până la 500 de lei lunar și variază în funcție de sala la care mergeți sau clubul de dans unde se practică acest tip de sport.

El poate fi practicat la:

-Body Boom Gym and Fitness

-Teo Dance Studio

-Studioul de dans Stimul

 

 

 

 

Sursa foto: 
Arhivă personală Mariana Castraveț
La Inceput