11 alimente care ajută la creșterea tensiunii arteriale

Hipotensiunea arterială (tensiunea arterială scăzută), poate fi tratată prin adoptarea unui mod de viață sănătos. Persoanele care suferă de hipotensiune trebuie să facă antrenamente regulate și să includă în dietă alimentele corespunzătoare.

Iată care sunt cele 11 alimente care ajută la creșterea tensiunii arteriale:

 • Cafeaua

Cafeaua este o băutură superalimentară plină de diverse beneficii. Cafeaua favorizează creșterile instantanee ale tensiunii arteriale. Acest lucru o face să fie un superaliment ideal dacă doriți să vă creșteți rapid tensiunea arterială.

 •  Ouăle

Ouăle sunt o sursă excelentă de acid folic, vitamina B12, fier, proteine și diverse alte substanțe nutritive care au fost direct legate de îmbunătățirea tensiunii arteriale. De fapt, ouăle pot fi benefice în îmbunătățirea altor afecțiuni legate de inimă, cum ar fi anemia, etc.

 • Produsele lactate

Produsele lactate sunt o sursă excelentă de vitamina B12, acid folic și proteine pentru vegetarieni. Toți acești nutrienți ajută la creșterea tensiunii arteriale scăzute.

 •  Stafidele

Stafidele sunt un mare plus în dieta ta, indiferent dacă ai hipotensiune sau hipertensiune arterială. Stafidele sunt abundente în potasiu și antioxidanți, ceea ce le face ideale pentru dieta ta.

 •  Nucile

Nucile sunt o sursă excelentă de nutrienți care ajută la creșterea tensiunii arteriale. Nutrienți precum folatul, fierul, potasiul și așa mai departe, sunt abundenți în nuci și ajută la creșterea tensiunii arteriale.

 •  Frunzele verzi

Legumele cu frunze verzi se referă la grupul de legume crucifere. Acest grup de legume include broccoli, spanac, varză kale, salată verde, conopidă, varză etc. Acestea sunt o sursă excelentă de fier, acid folic și apă.

 •  Leguminoasele

Leguminoasele se referă la diferite tipuri de linte, năut, fasole și așa mai departe. Legumele sunt o sursă excelentă de acid folic, fier și numeroase alte substanțe nutritive care ajută la creșterea tensiunii arteriale scăzute.

 •  Organe de carne

Organele, cum ar fi ficatul, este adesea foarte abundentă într-o varietate de nutrienți. Organele sunt bogate în vitamina B12, fier, proteine și diverse alte substanțe nutritive care ajută la creșterea tensiunii arteriale scăzute.

 • Pește

Peștele gras, cum ar fi somonul și tonul, are diverse beneficii asupra organismului, unul dintre acestea fiind creșterea tensiunii arteriale. Peștii grași au fost direct legați de îmbunătățirea sănătății generale a inimii. De asemenea, aceștia sunt bogați în grăsimi omega-3 care pot îmbunătăți absorbția vitaminei B12.

 •  Carnea de pui

Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine, vitamina B12 și diverse alte substanțe nutritive care cresc tensiunea arterială. Alimentele din carne de pasăre pot fi esențiale pentru dieta zilnică a unei persoane care are tensiunea scăzută.

 •  Măslinele

Măslinele sunt o sursă excelentă de vitamina E, cupru, fier și diverse alte substanțe nutritive care cresc tensiunea arterială. Acestea pot fi adăugate în dieta dumneavoastră și sub formă de ulei de măsline.

În concluzie, doar dieta ta poate îmbunătăți semnificativ tensiunea arterială. Alături de aceste alimente, vă încurajăm, de asemenea, să încorporați exercițiile fizice în rutina dumneavoastră. Exercițiile fizice efectuate în mod regulat ajută la o mai bună absorbție a acestor nutrienți benefici. De asemenea, evitați să beți și să fumați, deoarece acestea ar putea reduce capacitatea organismului dumneavoastră de a absorbi acești nutrienți utili.

VEZI AICI  și alimentele care ajută la scăderea tensiunii arteriale

Sursa foto: 
www.food-management.com
Sursa: 
La Inceput