Regimul alimentar echilibrat pentru viitoarele mămici

Pentru ca sarcina să decurgă bine, trebuie să vă pregătiți corpul din timp. Regimul alimentar echilibrat vine în ajutorul dumneavoastră. Alimentația corectă a unei viitoare mămici este importantă nu doar pentru sănătatea ei, ci și pentru dezvoltarea adecvată a copilului.

O dieta echilibrată ajută la stabilirea unei greutăți adecvate pentru viitoarele mame, în medie 10 - 15 kg. În timpul sarcinii nu trebuie să țineți o dietă, dar trebuie să urmați sfatul medicului. Creșterea normală în greutate arată că sarcina decurge potrivit planului. Dacă eliminați oricare dintre produse și nu-l înlocuiți, copilul ar putea să nu primească substanțele nutritive importante pentru dezvoltarea lui.

În al doilea și al treilea trimestru copilul continuă să crească rapid și pentru a satisface nevoile sale, pe zi este nevoie de aproximativ 250 de calorii în plus. Trebuie să mâncați fructe, orice din produsele lactate sau o felie de pâine.

Avantajele unui regim alimentar echilibrat

Respectând în fiecare zi un regim alimentar echilibrat, veți obține exact nutritivele și oligoelemente necesare pentru dezvoltarea normală a copilului. O dietă adecvată în timpul sarcinii vă va ajuta să vă mențineți o stare de spirit bună.

Când aveți nevoie de un regim alimentar echilibrat

Sarcina nu este singura perioadă în care aveți nevoie de o alimentație corectă. După naștere, de asemenea, este foarte important să fiți atentă la ceea ce mâncați.

Dacă acum aș începe să mănânc corect, mă va ajuta în timpul sarcinii?

Da, desigur. Odată ce începeți să acumulați în avans tot de ce are nevoie organismul dumneavoastră, puteți face o rezervă de oligoelemente importante (cum ar fi de fier și acid folic), pentru a ajuta la combaterea oboselii care apare în timpul sarcinii.

Dieta adecvată poate reduce riscul apariției anemiei?

Da, dacă veți consuma mai multe alimente bogate în fier. Dacă nu primiți suficient fier, medicul dumneavoastră vă va prescrie un complex special de vitamine.

Alimentația corectă va ajută la recuperarea după naștere?

Da. Pentru a vă recupera după naștere veți avea nevoie de multă energie și de substanțe nutritive. Alimentația adecvată a femeilor gravide este siguranța unei sănătăți bune după naștere.

Alimentația corectă mă va ajută să evit problemele asociate cu sarcina?

Da. Din fericire, complicațiile asociate cu sarcina sunt destul de rare. Majoritatea femeilor se confruntă doar cu probleme minore: constipație, oboseală, schimbări bruște de dispoziție. O dietă echilibrată vă poate ajuta să treceți peste aceste stări. De aceea este foarte important să discutați despre alimentarea corectă cu medicul dumneavoastră.

De ce este important sa mănânci bine înainte de sarcină

În primele săptămâni după concepție, copilul se dezvoltă rapid, tot atunci se formează și organele acestuia. Până când aflați că sunteți gravidă, copilul va trece deja prin mai multe etape importante în dezvoltarea sa. Prin urmare, este bine să fiți pregătită din timp, pentru a-i oferi toate substanțele nutritive necesare.

Dacă ne alimentăm corect putem reduce riscul apariției alergiei la copii

Prevenirea alergiei trebuie să înceapă înainte de naștere, mai ales în cazul în care oricare dintre părinți sau rude suferă sau au suferit de o boală alergică. În timpul sarcinii urmați o dietă completă în cantitate și conținutul produselor calorice. Nu mâncați prea mult, nu faceți abuz de unele sau alte produse.

Există păreri precum că în cazul în care mama însărcinată consumă miere, nuci, ciocolată, citrice, ouă, pește și alte produse alimentare, atunci copilul nenăscut poate începe restructurarea sistemului imunitar, ce poate dezvolta reacții alergice la aceste produse de la naștere. Prin urmare, adesea se recomandă să excludeți aceste produse din alimentație pe întreaga durată a sarcinii. Cu toate acestea, nu există niște dovezi științifice ferme pentru eficacitatea unei astfel de preveniri, având în vedere că utilizarea acestor produse nu este îndoielnică, este recomandat să nu le excludeți complet din alimentația dumneavoastră, ci doar să nu le consumați în cantități mari.

Alimentația corectă înainte de sarcină este importantă pentru ca micuțul să se dezvolte adecvat în următoarele nouă luni. Dacă v-ați decis să rămâneți însărcinată, revedeți neapărat regimul alimentar!

 

 

Sursa foto: 
Shutterstock.com
La Inceput