Cum vă puteți încălzi, dacă sunteți friguroși

Odată cu răcirea vremii, unii oameni se plâng că aproape mereu le este frig sau își simt picioarele reci. Iată câteva sfaturi utile pe care ați putea să le aplicați și care vă pot fi de folos.

Obțineți caloriile necesare

Corpul Dumneavoastră are nevoie de energie pentru a menține temperatura corpului, mai ales când afară este rece. Încercați să aveți cel puțin un prânz cald și să mâncați cât mai multe fructe, legume și alte alimente neprelucrate termic.

Încălțați șosete noaptea

Ar putea părea amuzant, dar este mai bine decât să aveți degetele de la picioare mereu reci! Nu numai că vă va ajuta să vă încălziți întregul corp, dar picioarele calde vă dau semnal că este timpul să dormiți.

Alegeți-vă pijamalele cu grijă

Dormiți în pijamale din țesături moi, flexibile. Flanelul ar putea fi o alegere în acest sens, pentru că vă va menține confortul, astfel încât să nu vă fie nici prea cald și nici prea frig, în plus corpul poate să respire. Și mătasea poate fi caldă, dar nu ar ajuta corpul să respire.

Luați necesarul de fier și vitamina B12

Fără necesarul suficient de ambele vitamine, puteți avea anemie, ceea ce înseamnă că aveți prea puține celule roșii în sânge. Asta vă poate face să vă simțiți mereu reci. Unii oameni nu obțin suficientă vitamina B12 din alimente sau nu o absorb ușor. Femeile gravide au uneori niveluri mai scăzute de fier, deoarece organismul lor utilizează mai mult decât de obicei. Vitamina B12 se conține în carnea de pui, ouă sau pește. Bogată în fier este carnea de la păsările de curte, carnea de porc, fructe de mare, năutul și legume verzi cu frunze.

Îmbrăcați-vă bine

Câteva straturi de haine mai ușoare vă încălzesc mai bine decât unul greu. Începeți cu ceva subțire, ca lenjeria termică care îndepărtează umezeala. Adăugați o jachetă mai lungă sau un pulover de lână la mijloc.

Încălziți-vă salteaua

O pătură electrică pierde jumătate din căldură. De asemenea, se poate strânge. O saltea încălzită se potrivește perfect. Pentru că nu este mișcară prea mult, probabil că nu se va uza repede sau ușor precum o pătură.

Condimentați-vă viața

Observați o transpirație ușoară pe frunte, atunci când mâncați taco mexican? Asta, pentru că mâncarea picantă vă încălzește corpul. Nimic nu este în neregulă, dacă nu aveți probleme cu stomacul, cum ar fi ulcerul. De fapt, o dietă picantă poate fi bună pentru dumneavoastră. Însă nu exagerați, mai ales dacă observați că nu vă simțiți bine după aceea.

Mișcați-vă

Mergeți la o plimbare sau faceți jogging. Dacă este prea frig afară, mergeți la sala de sport sau faceți câteva exerciții acasă. Nu numai că vă vor încălzi, dar vă vor ajuta să creșteți și să vă mențineți mușchii. Dacă sunteți suficient de sănătos pentru aceasta, exercițiile vă pot ridica temperatura corpului, cel puțin pentru o perioadă.

Aveți răbdare

Oferiți-vă aproximativ 2 săptămâni pentru a vă adapta unui loc nou, care este mult mai rece decât v-ați obișnuit. Acest lucru poate fi mai complicat pe măsură ce îmbătrâniți sau dacă aveți prea puțină grăsime corporală. Oamenii care petrec mult timp afară se pot obișnui mai ușor cu schimbările bruște de temperatură.

Optați pentru încălțămintea caldă și comodă

Doar pentru că încălțămintea dumneavoastră este izolată nu înseamnă neapărat că vă va menține căldura. Alegeți botinele cu blăniță și care să fie comode.

Consultați medicul

Spuneți medicului dumneavoastră, dacă sunteți mai sensibil la frig decât în trecut. Ar putea fi un simptom al unei probleme legate de nutriție, celulele roșii din sânge (anemia), vasele de sânge, glanda tiroidă sau termostatul creierului. Încercați să notați cât de des se întâmplă, cât durează și dacă starea se înrăutățește. Medicul ar putea să vă sugereze să faceți anumite teste pentru a depista cauza.

Cuvinte cheie: 
Sursa foto: 
www.chibzuitul.ro
Sursa: 
La Inceput