Trufe cu mirodenii și fructe uscate

Orice gospodină își dorește să pregătească bucate simple din ingrediente mai puțin obișnuite, dar la îndemâna oricui. V-am pregătit astăzi o gustare minunată, care poate fi pregătită deopotrivă, pentru copii, cât și pentru maturi și conține răchițele, fructe deosebit de benefice pentru sănătatea dumneavoastră.

Răchițelele  conțin o cantitate mare de antioxidanţi, care protejează celulele de daunele provocate de radicalii liberi.

Consumul regulat de răchițele distrug bacteriile Helicobacter pylori din tractul digestiv, care pot declanşa ulcer sau chiar cancer de stomac. Studiile arată că o doză zilnică de suc de răchițele reduce nivelul de colesterol rău în sânge și creşte „colesterolul bun” de mare densitate. Răchițelele pot încetini dezvoltarea sau chiar împiedica apariţia cancerului.

Nu este bine să fierbeți răchițelele sau să le încălziți la o temperatură mai mare de 60 de grade. Consumul de răchițele ar trebui să fie moderat – consumul excesiv poate duce la eliminarea unor minerale necesare din dinți. Cu toate acestea, dacă consumați răchițele în mod rezonabil, acestea sporesc sănătatea dinților cu  80% .

Ingrediente

50 g unt

3 cepe tocate

50 g răchițele uscate şi tocate

50 g miez de nucă fărâmițat

50 g migdale măcinate

20 g cimbru tocat

125g firimituri de pesmeți

Mod de preparare

  1. Cuptorul se încinge până la 200 grade C.
  2. Într-o tigaie se topește untul și se adaugă toate ingredientele cu excepția firimiturilor de pesmeți. Se gătesc 2-3 minute şi se iau de pe foc.
  3. Mixul se răcește ușor, apoi se amestecă cu firimiturile pregătite și cu 3 linguri de apă.
  4. Se formează 16 trufe și se aranjează pe o tavă acoperită cu pergament de copt.
  5. Se coc timp de 15-20 de minute, până se rumenesc.

Trufele se servesc cu sosurile preferate, cu piureuri de legume sau cu salate de crudități.

Poftă bună!

Sursa foto: 
Tamara Schiopu
Sursa: 

Rețetă din cartea „Un an la fermă” de Tamara Șchiopu

La Inceput