Frumusețea pielii din jurul ochilor: este utilă aplicarea castraveților sau nu

Feliile de castravete aplicate în zona ochilor sunt asociate frecvent cu relaxarea și frumusețea. De obicei acestea sunt aplicate direct pe pleoapele închise pentru a reduce inflamația și a scăpa de cearcănele de sub ochi. De asemenea, sucul, extractul din semințe sau apa de castravete pot fi ingrediente ale diferitor produse cosmetice, precum cremele hidratante, loțiunile sau gelurile pentru ochi. Află în continuare cât de util este castravetele sau produsele acestuia pentru pielea feței, dar în special pentru zona din jurul ochilor.

De ce mulți recurg la aplicarea castraveților în zona ochilor?

Multe persoane includ feliile de castravete în ritualurile de relaxare, alături de măștile pentru față și băi.

Plasarea feliilor de castravete pe pleoape este considerată utilă pentru reducerea umflăturilor din jurul ochilor și a cearcănelor, care oferă impresia de oboseală. Atunci când ochii devin uscați, castraveții pot oferi efectul de hidratare prin reducerea roșeții și inflamației. 

Are beneficii acest ritual?

Castravetele este o sursă excelentă de vitamina C, antioxidant puternic care protejează pielea.

Cercetările sugerează că aplicarea castraveților pe pleoape poate fi benefică prin:

- Efectul de răcorire a pielii;

- Hidratarea ochilor și a țesuturilor din jur;

- Reducerea cearcănelor, datorită nivelului înalt de vitamina K;

- Reducerea inflamației, datorită prezenței lignanilor (antioxidanți din compoziția fructelor, legumelor, verdețurilor, a cerealelor și a semințelor);

- Tratarea arsurilor solare;

- Înălbirea pielii datorită abilității de a inhiba tirozinaza, enzima implicată în producerea melaninei.

Află despre alimentele anti-îmbătrânire pe care să le consumi indiferent de ce vârstă ai. 

În plus, potrivit unui studiu publicat în 2013, extractul din castravete ajută la eliminarea toxinelor de la suprafața pielii, ajutând la curățarea acesteia. De asemenea, efectul răcoritor al castravetelui relaxează pielea și atenuează iritația și umflarea din jurul ochilor.

Un alt studiu din 2010 menționează că un alt compus al castravetelui, silica, oferă beneficii țesutului conjunctiv, înălbind pielea din jurul ochilor. De asemenea, potrivit cercetării castraveții contribuie la hidratarea și elasticitatea pielii, ceea ce îmbunătățește aspectul pleoapelor, atunci când substanța este aplicată în această zonă.

Cum să aplici castravetele pe pleoape?

Un studiu din 2014 a concluzionat că toate părțile castravetelui, de la extractul din semințe până la apa din fruct au un efect toxicologic mic, ceea ce înseamnă că sunt absolut sigure pentru a fi aplicate pe piele.

Cu toate acestea, dacă persoana este alergică la castravete, trebuie să evite aplicarea acestuia pe piele.

Ritualul utilizării castravetelui pe piele trebuie să fie unul relaxant și plăcut. Înainte de a începe, asigură-te că ai un castravete în frigider sau alt spațiu la fel de răcoros. De asemenea, că ai posibilitatea să te culci, să te relaxezi și să aplici feliile de castravete în zona ochilor.

Urmează etapele:

1. Spală și curăță bine fața, astfel încât să o simți proaspătă și curată;

2. Înlătură una din marginile castravetelui și taie două felii cu grosimea de aproximativ 1 centimetru. De asemenea, înlătură coaja acestuia pentru a te asigura că în ochi nu vor nimeri pesticide și alte substanțe toxice.

3. Culcă-te într-o poziție comodă și plasează feliile de castravete pe pleoapele închise. Dacă dorești să aplici și o mască pe față, fă-o mai întâi pe aceasta, apoi plasează castraveții pe pleoape.

4. Înlătură castravetele odată ce simți că acesta s-a încălzit. Verifică și partea verso – aceasta ar putea fi încă rece.

Acest timp poate fi utilizat pentru relaxare, astfel încât poți medita sau asculta muzică de relaxare. Fructele nu prezintă riscuri dacă nu suferi de alergii la ele. Astfel, poți face acest ritual regulat.

Totuși, este foarte important să te asiguri că feliile de castravete pe care le plasezi pe ochi sunt curate, astfel încât bacteriile de pe suprafață  să nu te infecteze. Iată de ce nu este recomandat să reutilizezi aceleași felii de castravete.

Alte sfaturi pentru îngrijirea zonei din jurul ochilor

Este foarte important să ai grijă de pielea din jurul ochilor. În acest proces este foarte importantă hidratarea. Potrivit unui articol din 2019, cremele aplicate în zona din jurul ochilor pot reduce umflarea pigmentarea pielii.

De asemenea, este foarte important să te consulți regulat cu un optician pentru a te asigura că porți perechea potrivită de ochelari sau lentile de contact.

O altă modalitate de a reduce încordarea în zona ochilor este să îți iei orele de somn, să eviți să petreci prea mult timp în fața ecranelor dispozitivelor electronice  și să ai grijă de piele atunci când te expui razelor solare.

Riscurile expunerii pielii ochilor la razele solare sunt bine cunoscute. Precauțiile pentru reducerea acestor riscuri includ purtarea ochelarilor de soare sau a pălăriilor cu poale largi pentru a evita expunerea la razelor de soare în cele mai fierbinți ore.

Află cum să alegi corect ochelarii de soare. 

Expunerea frecventă poate cauza apariția ridurilor și a pielii uscate în jurul ochilor, dar și mărește riscul orbirii și apariției cataractei.

Sănătate să aveți!

Sursa foto: 
spoonuniversity.com
Sursa: 

medicalnewstoday.com

La Inceput