VIDEO//Lucruri curioase despre anatomia bărbaților

La fel cum majoritatea oamenilor diferă foarte mult ca aspect, organele reproductive de asemenea diferă foarte mult. O persoană de sex masculin în general are un penis, un scrot care conține două testicule și un anus care este vizibil la exteriorul corpului. Penisul este constitut din nervi, vase sangvine și țesuturi. Nu are oase în el.

Mărimea penisului poate varia. Majoritatea penisurilor sunt mici atunci când sunt în stare flască sau moale. Erecția apare atunci când crește fluxul de sânge în penis, ceea ce face ca acesta să devină dur. Când penisul este în erecție, poate ajunge la o lungime între 6 și 15 centimetri. La unele persoane penisurile sunt circumcise, în timp ce la altele prepuțul este neatins. Ambele forme sunt absolut normale.

Gaura din vârful penisului este deschiderea uretrei, care este atașată la vezica urinară astfel încât urina să poată fi eliminată din organism. Uretra este și canalul de trecere al unui lichid albicios numit spermă. O persoană nu poate în același timp să elimine urină și spermă. Astfel, când o persoană ejaculează sau elimină spermă, nu va fi capabil să urineze în același timp.

În spatele penisului atârnă ușor în jos scrotul, o pungă moale, cu pereți subțiri din țesut, care conține testicule, numite uneori gonade masculine sau coaie. Testiculele produc hormoni, iar după pubertate produc și spermă. Pe lângă organele reproductive externe, organismul uman are și organe reproductive interne.

Epididimul, un tub cu o lungime de câțiva metri, se înfășoară în jurul marginilor testiculelor. Spermatozoizii produși în testicule trec în epididim pentru maturizare, înainte de a fi eliminați. Lungimea epididimului întârzie eliberarea spermatozoizilor și le permite să se maturizeze. Există trei glande care produc fluide ce se amestecă cu spermatozoizii pentru a forma sperma. Aceste trei glande se numesc veziculele seminale, prostata și glandele Cowper.

Când penisul se află în erecție, glandele mici Cowper secretă o cantitate mică de lichid pre-ejaculator, numit și preseminal, în uretră, care apare pe vârful penisului. Astfel, se curăță uretra pentru a fi pregătită de ejaculare. În timpul ejaculării, se deschide canalul seminal și împinge sperma prin uretră.

Nu uitați să aveți grijă de corpul vostru, pentru a fi sănătoși și fericiți.

Dacă ți-a plăcut materialul, distribue să-l vadă și prietenii tăi!

 

Sursa foto: 
Asociatia COMMA
Sursa: 
La Inceput