Cum identificați deficiența de vitamina E și cum acționați mai departe

Vitamina E este o vitamină solubilă în grăsimi cu calităţi antioxidante care ajută la menţinerea sistemului imunitar puternic. Se întâlnește în mod natural într-o gamă largă de alimente, dar este adăugată și în anumite produse alimentare pentru a vă ajuta să vă măriți aportul necesar.

Din acest motiv, dezvoltarea deficitului de vitamina E este rară dacă nu aveți o problemă de sănătate. Dozele mari de vitamina E pot crește riscul de hemoragie.

Consultați medicul dumneavoastră dacă începeți să prezentați oricare dintre următoarele simptome de deficiență:

  • dificultate în mers sau coordonare
  • durere musculară sau slăbiciune
  • tulburări vizuale
  • stare generală nesatisfăcătoare

Cum să remediați deficiența

Trebuie să începeți corectarea unei deficiențe de vitamina E numai după ce ați consultat medicul. Suplimentele pot provoca complicații, deci este mai bine să urmați o dietă sănătoasă care include multe alimente bogate în vitamina E.

Puteți găsi vitamina E într-o gamă largă de alimente. Acestea includ: nuci și semințe - migdale, semințe de floarea soarelui, arahide și unt de arahide; cereale integrale, uleiuri vegetale, ulei de măsline și de floarea-soarelui, legume cu frunze, ouă, cereale fortificate, kiwi, mango.

Suplimentele

Luarea suplimentelor este o modalitate populară de a adăuga vitamine și minerale la dieta dumneavoastră, dar trebuie să fiți precauți cu privire la administrarea de vitamina E sub formă de suplimente.

Chiar dacă achiziționați un supliment dintr-o marcă de renume, există șansa ca acesta să interfereze cu alte medicamente pe care le luați.

Unele dintre medicamentele care pot fi afectate includ:

  • anticoagulante
  • antitrombocitele
  • simvastatină
  • niacina
  • medicamente pentru chimioterapie
  • medicamente pentru radioterapie

Deoarece nu sunt reglementate, poate fi neclar ce vitamina E administrați. De exemplu, unele suplimente conțin numai un tip de vitamina E. Organismul Dumneavoastră are nevoie de alte tipuri găsite în diferite surse. Este întotdeauna mai bine să obțineți substanțele nutritive din alimentație, decât să luați vitamine sintetice.

Suplimentele concentrate - multivitaminele - pot conține mai multă vitamină E decât aveți nevoie. Aceasta poate provoca efecte secundare și poate duce la complicații ulterioare.

Cât de multă vitamina E aveți nevoie ?

Adulții și copiii cu vârsta de 14 ani și peste au nevoie de 15 miligrame (mg) de vitamina E pe zi.

Copiii sub această vârstă au nevoie zilnic de o doză mai mică:

-între 1 și 3 ani: 6 mg / zi

-între 4 și 8 ani: 7 mg / zi

-între 9 și 13 ani: 11 mg / zi

Femeile care alăptează ar trebui să primească 19 mg pe zi.

Combinând doar câteva alimente pe zi, veți reuși să ajungeți la nivelul necesar de vitamina E. De exemplu: Două linguri de unt de arahide conțin 2,9 mg de vitamina E. O jumătate de cana de spanac conține 1,9 mg de vitamina E.

Cauzele care duc la o deficiență de vitamina E și cine este în pericol?

Deficitul de vitamina E poate fi rezultatul unei afecțiuni serioase. Multe condiții împiedică organismul să poată absorbi în mod adecvat grăsimile, inclusiv nutrienți solubili în grăsimi, cum ar fi vitamina E.

Acestea includ:

-pancreatită cronică

-colestază

-fibroză chistică

-ciroza biliară primară

-Boala Crohn

-sindromul intestinului scurt

În unele cazuri, deficitul de vitamina E rezultă dintr-o stare genetică rară cunoscută sub numele de ataxie - simptom neurologic care face persoana incapabilă să coordoneze mişcările musculare. Este cel mai probabil să se dezvolte la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani.

Când să vezi un doctor

Consultați medicul dumneavoastră dacă observați simptome legate de deficiența de vitamina E și aveți o afecțiune care afectează capacitatea corpului de a absorbi grăsimile. Medicul va stabili cea mai bună soluție pentru a corecta deficitul de vitamina E. Deși modificările alimentare sunt un tratament de primă linie, medicul dumneavoastră poate decide că un supliment cu doză mare sau un supliment de vitamina E solubil în apă este mai adecvat. Ar trebui să luați numai suplimente de vitamina E sub supravegherea medicului dumneavoastră.

Netratate, simptomele se pot agrava în timp. Acest lucru poate duce la complicații suplimentare și poate avea un impact asupra calității generale a vieții.

Sursa foto: 
www.medicina-informativa.com
La Inceput