De ce tot mai mulți bărbați nu sunt capabili să conceapă copii și care e legătura cu mediul? Specialiștii au ajuns la mai multe concluzii

Recent, un epidemiolog renumit și un cercetător al mediului ambiant a publicat o carte în care a examinat relația dintre lungimea penisului și poluarea mediului ambiant cu substanțe chimice industriale. Este vorba despre cartea doctorului Shanna Swan, denumită „Count Down”, care susține că lumea modernă în care trăim, modifică procesul reproducerii și amenință viitorul speciei noastre. Află în continuare la ce s-a referit autorul și cum poate influența poluarea mediului ambiant lungimea penisului și capacitatea de reproducere masculină.

Ideea principală a cărții

Cartea publicată recent subliniază modul în care poluarea mediului ambiant contribuie la creșterea frecvenței disfuncției erectile, diminuarea fertilității  și un număr tot mai mare de copii născuți cu penisuri scurte. Deși problema principală poate fi un subiect pentru glume, cercetătorii zugrăvesc astfel un tablou sumbru al diminuării longevității și a capacității de a supraviețui a speciei umane.

„În unele părți ale Globului o femeie de 25 de ani este mai puțin fertilă decât a fost bunica ei la 35”, afirmă Dr. Swan în cartea sa, denumind această situație o „criză existențială”.

„Substanțele chimice din mediul ambiant și deprinderile nesănătoase din lumea modernă influențează negativ sistemul hormonal din organism, provocând ravagii reproductive de diferit grad”, a adăugat autoarea.

În carte se menționează că omenirea întrunește astăzi 3 din 5 criterii utilizate pentru a determina dacă omenirea este sau nu pusă în pericol. „Un singur criteriu este suficient pentru a afirma existența unui pericol. În acest moment, însă, omenirea le întrunește pe toate 3”, a adăugat autoarea.

De ce poluarea poate cauza aceste probleme?

Potrivit cercetării lui Dr. Swan, acest dezechilibru hormonal este provocat de ftalați, substanțe chimice utilizate în producerea plasticului. Acestea, în cele din urmă, pot influența modul în care hormonii sunt produși.

Acest grup de substanțe chimice sunt utilizate pentru a mări flexibilitatea unei substanțe plastice. Acestea pot fi găsite în jucării, ambalajul alimentelor, detergenți, produse cosmetice și multe alte produse. Dr. Swan consideră că acestea pot deregla radical buna funcționare a organismului uman.

„Copiii nou-născuți pășesc în această lume deja contaminați cu diferite substanțe chimice, deoarece anume acestea se absorb în sângele lor atunci când se află încă în uter”, a declarat autoarea. Majoritatea lucrărilor realizate de cercetătoare se centrează pe efectele ftalaților, influența lor fiind studiată inițial asupra organismului rozătoarelor.

O descoperire care a schimbat lumea

Din anul 2000, datorită unei descoperiri științifice, a devenit posibilă măsurarea dozelor mici de ftalați care pot afecta oamenii. De atunci Dr. Swan a publicat numeroase cercetări în care a studiat modul în care ftalații pot ajunge de la părinți la descendenți, impactul acestora asupra dorinței sexuale feminine, iar mai nou – asupra lungimii penisului.

În una din cele mai faimoase lucrări, publicate în 2017, autoarea a analizat legătura dintre numărul de spermatozoizi și poluarea mediului ambiant. În cadrul acesteia au fost analizate modificările în fertilitatea masculină pe parcursul ultimilor 40 de ani.

După ce a analizat 185 de studii care au implicat 45 000 de bărbați, Dr. Swan și echipa ei au concluzionat că numărul spermatozoizilor bărbaților care locuiesc în țările din Vest a scăzut cu 59% în intervalul anilor 1973 și 2011.

Pentru Uniunea Europeană sunt, cu toate acestea, și noutăți bune. Odată cu crearea Agenției Europene a Mediului, cetățenii Europei sunt expuși la 41% mai puține substanțe poluante comparativ cu 20 de ani în urmă. În medie, se estimează că aceste regulamente au oferit europenilor un surplus de 9 luni la speranța de viață.

„Cererea de schimbare din partea cetățenilor și ulterior punerea în practică a unor politici puternice au contribuit la curățarea aerului în unele părți ale Europei, fapt care va continua. Astfel, poluarea de ieri nu trebuie să devină soarta zilei de mâine”, a declarat Michael Greenstone, director al Institutului de Politici Energetice din cadrul Universității din Chicago, SUA.

Astfel, în cazul în care măsurile de reducere a poluării mediului ambiant pot fi cu succes implementate, fertilitatea omenirii poate fi încă salvată.

Sănătate să aveți!

Sursa foto: 
kindara.com
Sursa: 

euronews.com

La Inceput