Sănătate la îndemână

Burnout. Cele 5 Etape ale epuizării profesionale

Burnout-ul este o stare mentală și fizică care poate provoca oboseală cronică. Există persoane care se confruntă cu această stare din cauza cerințelor dificile ale locurilor de muncă, în timp ce alții o experimentează din cauza stresului nerezolvat. Acesta nu este un sentiment plăcut, mai ales atunci când deja te confrunți cu epuizarea emoțională.

Secretul postului intermitent: Cum să scapi de kilogramele în plus după 40 de ani

Milioane de persoane de peste 40 de ani se confruntă cu provocarea pierderii în greutate, încercând diverse diete și rutine de exerciții fără succes. Jeffrey Collins, un nutriționist cu experiență din Boston, vine cu soluția: postul intermitent, o abordare eficientă și sustenabilă pentru scăderea în greutate.

Suplimentele probiotice pot provoca constipație. Mit sau adevăr?

Suplimentele probiotice sunt folosite de mulți pentru a promova tranzitul intestinal sănătos și pentru a îmbunătăți sănătatea sistemului digestiv. Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a ajuta la tratarea problemelor de sănătate digestivă, cum ar fi sindromul colonului iritabil (IBS), dar pot probioticele să provoace constipație?

Impetigo-bube dulci la copii

Bubele dulci, deseori întâlnite în rândul copiilor, reprezintă o preocupare frecventă. Dar ce sunt, de fapt, aceste leziuni și de ce sunt denumite „dulci”? Din perspectivă medicală, acestea sunt cunoscute sub numele de Impetigo.

De ce unele persoane sunt slabe, chiar dacă mănâncă orice

Cu toții avem în cercul nostru social persoane slabe care par să poată mânca tot ce vor și să nu adauge niciodată în greutate. Deși există o mulțime de opinii despre motivul pentru care exact persoanele slabe sunt slabe, Dr. Zachary Evans, un om de știință în domeniul biologiei umane a oferit pentru Healthguardian.life un răspuns clar și o soluție infailibilă pentru a aborda excesul de greutate și a deveni mai slab și mai sănătos în siguranță - cu o știință în spate.

Top 12 alimente bogate în colagen

Colagenul este crucial pentru sănătatea pielii, articulațiilor și oaselor. Consumul său regulat reduce ridurile și uscăciunea pielii, ameliorează durerile articulare și protejează inima. De asemenea, contribuie la vindecarea rănilor și la regenerarea țesuturilor, menținând sănătatea intestinală și luptând împotriva radicalilor liberi.

Alimentele ultraprocesate pot crea dependență, la fel de mult ca și fumatul

Alimentele ultraprocesate pot crea dependență la fel de mult ca și fumatul, raportează un studiu recent publicat în The BMJ .

Meibomita: Ce reprezintă această afecțiune oculară?

Meibomita este o inflamație cronică a micilor glande uleioase care căptușesc pleoapele superioare și inferioare. Glandele meibomiene eliberează meibum, un ulei special care ajută la lubrifierehttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0014483517302531a ochilor și împiedică evaporarea lacrimilor.

Sexul: Beneficii pentru sănătate

Sexul poate stimula anumite aspecte ale bunăstării și sănătății fizice a oamenilor. Dovezile sugerează că aceste beneficii pot include reducerea riscului de boli de inimă și îmbunătățirea sănătății mintale, conform MedicalNewsToday.

Ce se întâmplă dacă mergi la sală, dar nu mănânci sănătos

Poate ești o persoană care aleargă 30-50 de kilometri pe săptămână, dar consumă frecvent fast-food la cină. Poate ai grijă la alimentație în timpul săptămânii, dar exagerezi în weekenduri. Sau poate bucătăria ta e plină de chipsuri, prăjituri și sucuri, pentru că crezi că antrenamentul te menține în formă. Ideea de a mânca fără consecințe poate părea un vis, dar realitatea este că exercițiile fizice nu pot anula complet efectele unei diete proaste, conform experților citați de CNN.

La Inceput